ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία – εκλογές: Πού θα μένει η Άνγκελα Μέρκελ μετά τη θητεία της;

Η Γερμανίδα Καγκελάριος διέψευσε σήμερα τις εικασίες για μετακόμιση στο Αμβούργο

Πού θα εγκατασταθεί η Άνγκελα Μέρκελ όταν δεν θα είναι πια Καγκελάριος; Εδώ και μήνες εικαζόταν ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα μετακομίσει στο Αμβούργο, φαίνεται όμως ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αφού η Μέρκελ έχει άλλα σχέδια.

«Δεν θα μετακομίσω ούτε στο Αμβούργο, όπως λέγεται μερικές φορές», δήλωσε η απερχόμενη Καγκελάριος από το νησί Ρίγκεν στη βορειοανατολική Γερμανία, κατά την αποχαιρετιστήρια περιοδεία της στην εκλογική της περιφέρεια.

Ορισμένα ΜΜΕ του Αμβούργου είχαν δημοσιεύσει φήμες ότι η Άνγκελα Μέρκελ μετά το τέλος της 16χρονης θητείας της προτίθεται να μετακομίσει στη γενέτειρά της και συγκεκριμένα στην ακριβή συνοικία Μπλάνκενεζε.

Όμως, σήμερα ανακοίνωσε ότι θα μείνει στο Βερολίνο και στην περιοχή Ούκερμαρκ του Βρανδεμβούργου, το οποίο το περιβάλλει. «Από εκεί δεν είναι μακριά η πρώην εκλογική μου περιφέρεια, μέσω του όμορφου αυτοκινητοδρόμου Α20», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Η οικογένεια της Μέρκελ μετακόμισε από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας, στη μικρή πόλη Τέμπλιν της περιοχής Ούκερμαρκ, όπου έχει ακόμα μια ντάτσα. «Σε σύγκριση με την εκλογική μου περιφέρεια, η Ούκερμαρκ δεν είναι και τόσο διαφορετική. Μόνο που της λείπει η Βαλτική Θάλασσα», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Εξάλλου, από τότε που παραιτήθηκε από την προεδρία του CDU, η Άνγκελα Μέρκελ λαμβάνει μέρος σε λίγες κομματικές εκδηλώσεις. Πάντως, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, προγραμματίζονται άλλες δύο κοινές εμφανίσεις της με τον Άρμιν Λάσετ και συγκεκριμένα την Παρασκευή και το Σάββατο.

Διαβάστε ακόμη

Καραβίας στο Time: Ελκυστική για τους επενδυτές η Ελλάδα – Και το 2022 θα είναι έτος ισχυρής ανάπτυξης

Πώς η Evergrande «βύθισε» την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων – Πόσα δισ. έχασαν σε μια μέρα

Reuters: Κοινός φορτιστής για κινητό, ακουστικά και tablet από την Κομισιόν

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts