ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία – εκλογές: «Arrivederci» από την Άνγκελα Μέρκελ με ξαφνική επίσκεψη στην εκλογική της περιφέρεια

«Ήθελα να πω ξανά arrivederci», είπε χαρακτηριστικά η Kαγκελάριος, που περιτριγυριζόταν συνεχώς από έκπληκτους περαστικούς και σταματούσε για selfie

Ξαφνική επίσκεψη στην πόλη Γκράιφσβαλντ, η οποία βρίσκεται στην εκλογική της περιφέρεια, πραγματοποίησε σήμερα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία, η απερχόμενη Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Ήθελα να πω ξανά arrivederci», είπε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ σε έναν πωλητή λουλουδιών στην εβδομαδιαία αγορά της πόλης.

Κατά την επίσκεψή της, η Kαγκελάριος περιτριγυριζόταν συνεχώς από έκπληκτους περαστικούς και σταματούσε για να βγάλει selfie μαζί τους.

Προηγουμένως, η Kαγκελάριος περπάτησε στον πεζόδρομο της Γκράιφσβαλντ και επισκέφθηκε καταστήματα μαζί με τον διάδοχό της στο ψηφοδέλτιο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), Γκέοργκ Γκιούντερ.

Μαζί τους ήταν και ο Μίχαελ Σακ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις τοπικές εκλογές του κρατιδίου Μεκλεμβούργου –Προπομερανία, οι οποίες διεξάγονται παράλληλα με τις ομοσπονδιακές την Κυριακή.

Η Μέρκελ, η οποία εξελέγετο συνεχώς από το 1990 στην εκλογική της περιφέρεια που βρίσκεται στην βορειοανατολική Γερμανία, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να παρουσιάσει τον διάδοχό της.

Σύμφωνα πάντως με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το CDU βρίσκεται πολύ πίσω από το πρώτο SPD και το δεύτερο AfD στο εν λόγω κρατίδιο. Σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις τα CDU / CSU βρίσκονται στη δεύτερη θέση, μετά το SPD.

Διαβάστε ακόμη

Efood: Μετατρέπει όλες τις συμβάσεις των διανομέων σε αορίστου χρόνου

Κινεζικό σχέδιο κυριαρχίας στα ευρωπαϊκά λιμάνια – «Πάτησαν» και στο Αμβούργο

Κομισιόν: Έτοιμη να εγκρίνει μέτρα για τις αυξήσεις στις τιμές σε ρεύμα και φυσικό αέριο

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts