ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Εξετάζεται και η εθνικοποίηση της πρώην Gazprom Germania

Την εθνικοποίηση της εταιρείας εισαγωγής φυσικού αερίου Sefe, γνωστής μέχρι πρότινος ως Gazprom Germania, εξετάζει η Γερμανία, προκειμένου να τον προστατεύσει από τη χρεοκοπία.

Την παραπάνω δήλωση έκαναν στο Reuters δύο πηγές που γνωρίζουν σχετικές πληροφορίες, μία ημέρα αφότου η χώρα προχώρησε στην εθνικοποίηση της Uniper, με σκοπό τη διάσωσή της.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και της αρμόδιας ρυθμιστικής Αρχής ανέφεραν ότι οι συνομιλίες για το μέλλον της Sefe συνεχίζονται, ενώ η εταιρεία προς το παρόν δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο.

Από τον Απρίλιο η πρώην Gazprom Germania βρίσκεται υπό ομοσπονδιακή επιτροπεία, προκειμένου να διασφαλίσει την προμήθεια φυσικού αερίου στη Γερμανία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η δραστηριότητα της Sefe, η οποία έχει περιουσιακά στοιχεία και θυγατρικές σε Βέλγιο, Βρετανία, Ελβετία, Τσεχία, αλλά και εκτός Ευρώπης, είναι απαραίτητη για ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

Σύμφωνα πάντα με το Reuters, ειδικοί από τον κλάδο της ενέργειας πιστεύουν ότι η εθνικοποίηση της Gazprom Germania είναι πιθανό να συμβεί, αλλά θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Βαθαίνει η ύφεση στην Ευρωζώνη από την ενεργειακή κρίση

Σπάει τα «κοντέρ» στα Airbnb η Ελλάδα, με 133.575 καταχωρήσεις καταλυμάτων, μόλις -2% έναντι του 2019 (διαγράμματα)

Ideal Holdings: Νέες εξαγορές το 2023 – Ξεκινά το squeeze out στη Byte

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts