ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Επιστροφή στα προ-πανδημικά επίπεδα | Στα 35 εκατομμύρια οι διεθνείς ταξιδιώτες στο 6μηνο

“Comeback” στα προ-πανδημικά επίπεδα εμφανίζει ο εισερχόμενος τουρισμός στη Γερμανία, με τους επισκέπτες από το εξωτερικό που διανυκτέρευσαν στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2023 να αγγίζουν περίπου τα 35 εκατομμύρια και τις ταξιδιωτικές δαπάνες να ξεπερνούν το 95% του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο εφέτος, 34,9 εκατομμύρια διεθνείς ταξιδιώτες διανυκτέρευσαν στη Γερμανία, νούμερο το οποίο αντιστοιχεί σχεδόν στο 88% των μεγεθών του 2019.

Η ανάκαμψη προέρχεται κυρίως από τις ευρωπαϊκές αγορές προέλευσης, οι οποίες βρίσκονται στο 91% των προ-πανδημικών επιπέδων, σύμφωνα με τον Γερμανικό Οργανισμό Τουρισμού (GNTB). Όσον αφορά τις υπερπόντιες αγορές, η προσέλευση υπολογίζεται στο 78% του 2029, με τις ΗΠΑ να “φιγουράρουν” στο 90%.

Οι εισερχόμενες ταξιδιωτικές δαπάνες των ξένων επισκεπτών εξελίσσονται επίσης θετικά. Σύμφωνα με την αξιολόγηση των στοιχείων των πιστωτικών καρτών Visa, τον Ιούνιο τα έξοδα ταξιδιού ανήλθαν σε 178 ευρώ ανά άτομο, ανά ημέρα, αντιπροσωπεύοντας το 96% της δαπάνης της ίδιας περιόδου του 2019 (186 ευρώ).

Η ανοδική τάση επιβεβαιώνεται επίσης από τους εκπροσώπους της διεθνούς ταξιδιωτικής βιομηχανίας. Οι περισσότεροι από 250 διευθύνοντες σύμβουλοι και πελάτες που συμμετείχαν στην έρευνα ομάδας εμπειρογνωμόνων της ταξιδιωτικής βιομηχανίας του GNTB αξιολόγησαν την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση στη Γερμανία το τρίτο τρίμηνο σε κλίμακα από -100 έως +100, με +34 μονάδες, σημαντικά υψηλότερη από ό,τι πριν από ένα χρόνο (+14).

Στο +58, οι επιχειρηματικές προσδοκίες για τους επόμενους έξι μήνες είναι τρεις ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τις τιμές του προηγούμενου έτους, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Ωστόσο, ο κύκλος εργασιών στον τομέα της φιλοξενίας μειώθηκε κατά 9,8 % σε πραγματικούς όρους τον φετινό Ιούλιο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2019, πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) της Γερμανίας.

 

 

The post Γερμανία: Επιστροφή στα προ-πανδημικά επίπεδα | Στα 35 εκατομμύρια οι διεθνείς ταξιδιώτες στο 6μηνο appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts