ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία – κορωνοϊός: Οι ομοσπονδιακές εκλογές θα κοστίσουν περισσότερο από ποτέ

Σύμφωνα με γερμανικό δημοσίευμα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών εκτιμά ότι οι επόμενες εκλογές θα έχουν κόστος που για πρώτη φορά θα σπάσει το φράγμα των 100 εκατ. ευρώ

Ο κορωνοϊός φαίνεται ότι θα προκαλέσει προβλήματα και στις ομοπονδιακές εκλογές στη Γερμανία, καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Saarbruecker Zeitung» το κόστος τους θα είναι μεγαλύτερο από ποτέ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έχει εκτιμήσει ότι οι εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021 θα έχουν κόστος μεγαλύτερο των 100 εκατ. ευρώ, κάτι που θα συμβεί στη χώρα για πρώτη φορά.

Συγκεκριμένα, το κόστος της διεξαγωγής της ψηφοφορίας θα ανέλθει συνολικά περίπου στα 107 εκατ. ευρώ, καθώς αναμένεται αυξημένο ποσοστό επιστολικής ψήφου.

Περισσότερες επιστολικές ψήφοι

«Αναμένεται αυξημένο ποσοστό επιστολικής ψήφου, επειδή δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι εκλογές να διεξαχθούν υπό τις περιοριστικές συνθήκες της πανδημίας του Covid 19. Περισσότερες επιστολικές ψήφοι θα σήμαινε επίσης υψηλότερο κόστος, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση χρηματοδοτεί τη δωρεάν επιστολική ψήφο», είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης, εκπρόσωπος του επικεφαλής της οργάνωσης της εκλογικής διαδικασίας είπε στην εφημερίδα ότι «ενδέχεται να είναι απαραίτητοι επιπλέον εργαζόμενοι για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας λόγω του κορωνοϊού, κάτι που θα οδηγούσε κατά συνέπεια και στην αύξηση του κόστους των εκλογών».

Πριν από τέσσερα χρόνια, το ποσοστό των πολιτών που ψήφισαν με επιστολική ψήφο σε εθνικό επίπεδο ήταν 28,6%. Τότε οι εκλογές κόστισαν 92 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 το κόστος ήταν ακόμη μικρότερο, καθώς οι εκλογές κόστισαν 77 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Η συγχώνευση των λιμανιών Αμβέρσας- Zeebrugge πιέζει τον Πειραιά

Έγκριση για 319 επενδύσεις ύψους €2,5 δισ. – Ποια είναι τα μεγάλα πρότζεκτ που εντάχθηκαν στον αναπτυξιακό νόμο\

Αλμπαϊράκ: Ο γαμπρός του Ερντογάν σπάει τη σιωπή του και απειλεί με μηνύσεις

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts