ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Μείωση κατά 25% στο φυσικό αέριο μετά τη διακοπή της παροχής από την Ουκρανία

Η κυβέρνηση της χώρας διαβεβαίωσε ότι προς το παρόν ο εφοδιασμός είναι διασφαλισμένος – Χωρίς προβλήματα οι ροές και σε Αυστρία και Μολδαβία

Κατά 25% έχει μειωθεί το φυσικό αέριο που φτάνει στη Γερμανία μέσω ενός από τους κύριους αγωγούς μετά τη διακοπή της παροχής από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

Ωστόσο, διαβεβαίωσε παράλληλα ότι ο εφοδιασμός της χώρας είναι προς το παρόν διασφαλισμένος.

«Λόγω της μείωσης της διαμετακόμισης, ο όγκος του φυσικού αερίου που φτάνει στη Γερμανία μέσω Ουκρανίας από τον αγωγό “Megal” μειώθηκε κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα. Οι απώλειες καλύφθηκαν με μεγαλύτερη ροή από τη Νορβηγία και την Ολλανδία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η ασφάλεια του εφοδιασμού στη Γερμανία είναι ακόμη εγγυημένη», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας και πρόσθεσε ότι η «Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσης για το Φυσικό Αέριο» παρακολουθεί στενά την κατάσταση.

Από την πλευρά της, η Ένωση εισαγωγέων «Zukunft Gas» διευκρίνισε ότι η πραγματική εικόνα θα είναι σαφής σε λίγες ημέρες.

Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησαν και οι κυβερνήσεις της Αυστρίας και της Μολδαβίας, αναφέροντας ότι οι χώρες δεν αντιμετωπίζουν κανέναν περιορισμό στον εφοδιασμό τους. Εκπρόσωπος της αυστριακής εποπτικής αρχής ενέργειας «E-Control» δήλωσε σήμερα ότι καταγράφεται ελαφρώς μειωμένη ροή αερίου στον κόμβο Baumgarten, «αλλά η κατάσταση δεν επηρεάζει αυτήν τη στιγμή την παροχή».

Καθησυχαστική ήταν και η βασική εταιρεία ενέργειας ÖMV, η οποία ανακοίνωσε ότι δεν έχει γίνει αντιληπτή κάποια επίδραση της διακοπής. Αντίστοιχα, εκπρόσωπος του παρόχου δικτύου Μoldovgaz διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ούτε στη Μολδαβία.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Γιατί επιμένει να βλέπει αξία στις ελληνικές τράπεζες

Philip Morris: Εξαγοράζει τη Swedish Match έναντι $16 δισ. – Αντίθετοι πολλοί μέτοχοι στη Σουηδία

Ντράγκι: Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts