ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ο Λίντερ βάζει τέλος στα μέτρα στήριξης €200 δισ. για την ενέργεια (γράφημα)

Το ταμείο της Γερμανίας ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ (219 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που προορίζεται για την άμβλυνση των επιπτώσεων της αύξησης του ενεργειακού κόστους θα ολοκληρώσει τον κύκλο του στο τέλος του 2023, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ στη Deutschlandfunk.

«Από τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους το Ταμείο Οικονομίας και Σταθεροποίησης θα κλείσει», δήλωσε σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή. «Δεν θα υπάρξουν άλλες πληρωμές από αυτό. Θα τερματιστούν επίσης τα ανώτατα όρια στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Το ταμείο – γνωστό και ως WSF – είναι ένα από τα εκτός προϋπολογισμού σχήματα που κηρύχθηκαν αντισυνταγματικά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση έχει φέρει σε αναταραχή την κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία καταβάλλει τιτάνιες προσπάθειες για να αναμορφώσει τον δημοσιονομικό της σχεδιασμό.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o Λίντνερ δεν διευκρίνισε αν η ενεργειακή στήριξη θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί μέσω του τακτικού προϋπολογισμού το 2024. Η ενίσχυση θεσπίστηκε για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της εκτίναξης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τη Γερμανία να καταργήσει σταδιακά τα μέτρα το συντομότερο δυνατό.

Διαβάστε ακόμη

Ανοίγει ο δρόμος για αυξήσεις στα επιδόματα

Ο πλουσιότερος κάτοικος της Ελβετίας έχει… γαλλικό αέρα – Με περιουσία $47,6 δισ. ξεπέρασε τους ιδρυτές των Ikea

ΑΑΔΕ: Το κοντέινερ με τις μπανάνες περιείχε 91,5 κιλά κοκαΐνη (pic + vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts