ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ Χάμπεκ απομάκρυνε τον υφυπουργό του λόγω σκανδάλου οικογενειοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας

«Είναι μια δύσκολη απόφαση. Δύσκολη για μένα και σκληρή για τον Πάτρικ Γκράιχεν», δήλωσε, εμφανώς φορτισμένος, ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι κάνουν λάθη», αλλά εδώ πρόκειται για υπερβολικά πολλά λάθη, τα οποία αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος του υπουργείου. «Αποφασίσαμε να μην συνεχίσουμε τη συνεργασία μας», συνέχισε ο υπουργός και τόνισε ότι «το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας του υπουργείου ως θεσμού».

Ο κ. Χάμπεκ, ο οποίος μέχρι τώρα κάλυπτε τον στενό συνεργάτη του, με την έγκριση μάλιστα του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, δήλωσε ακόμη ότι ο κ. Γκράιχεν δέχθηκε μεγαλύτερη κριτική από όση του αναλογούσε και κακόβουλα σχόλια από ακροδεξιούς κύκλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναπαρήχθησαν κατόπιν από φιλορωσικούς λογαριασμούς. «Δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, αλλά δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε ο υπουργός.

Το σκάνδαλο ξέσπασε στις αρχές του μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Πάτρικ Γκράιχεν συμμετείχε στην επιτροπή που επέλεξε τον κουμπάρο του, Μίχαελ Σέφερ, ως επικεφαλής της εποπτευόμενης από το υπουργείο Οικονομίας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ενέργειας (Dena).

Όπως προέκυψε όμως από τις εσωτερικές έρευνες, προνομιακή μεταχείριση είχε και περιβαλλοντική οργάνωση στην οποία ηγετική θέση κατέχει η αδελφή του κ. Γκράιχεν, Βερένα, η οποία είναι και σύζυγος του έτερου υφυπουργού Οικονομίας Μίχαελ Κέλνερ.

The post Γερμανία: Ο ΥΠΟΙΚ Χάμπεκ απομάκρυνε τον υφυπουργό του λόγω σκανδάλου οικογενειοκρατίας και κατάχρησης εξουσίας appeared first on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS