ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: «Tεράστιο λάθος οι αδήλωτες πρόσθετες αμοιβές μου», δηλώνει ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του SPD

Ο Κλάους Λάουτερμπαχ παραδέχτηκε το λάθος του και όπως ανακοίνωσε δωρίζει τα -φορολογηθέντα- χρήματα στην Ινδία

Ο αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) στη Γερμανία εισέπραξε 17.850 ευρώ για τέσσερις διαλέξεις, τις οποίες έκανε τα περασμένα έτη, αλλά ξέχασε να τα δηλώσει δημοσίως στην ιστοσελίδα του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Bundestag), όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός για τα πρόσθετα έσοδα των βουλευτών.

Σήμερα, ο Κλάους Λάουτερμπαχ παραδέχτηκε το λάθος του και όπως ανακοίνωσε δωρίζει τα -φορολογηθέντα- χρήματα στην Ινδία.

«Δήλωσα με δύο μήνες καθυστέρηση την καταβολή πρόσθετων αμοιβών, οι οποίες ανατρέχουν στον Δεκέμβριο του 2020. Tο γραφείο μου διαπίστωσε επίσης ότι όλα τα πρόσθετα έσοδα του 2018 και του 2019, ύψους 17.850 ευρώ για τέσσερις διαλέξεις, δεν είχαν επίσης δηλωθεί δημόσια. Τεράστιο λάθος, του οποίου αναλαμβάνω την ευθύνη. Προσφέρω τις 17.850 ευρώ στην Ινδία», έγραψε στο twitter.

Η ανάρτηση πυροδότησε έντονες συζητήσεις στο twitter, ενώ αργότερα ο Λάουτερμπαχ πρόσθεσε ότι «τα χρήματα είχαν φορολογηθεί. Τα υπόλοιπα την Τρίτη» (λόγω της σημερινής αργία της Πεντηκοστής στη Γερμανία).

Οι Γερμανοί βουλευτές πρέπει να δηλώνουν τα πρόσθετα εισοδήματά τους στη διοίκηση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και στη συνέχεια αυτά δημοσιεύονται χονδρικά και στην ιστοσελίδα του κοινοβουλίου.

Την περασμένη εβδομάδα, η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ, ανακοίνωσε επίσης τις εκπρόθεσμα δηλωθείσες ειδικές καταβολές του κόμματός της προς αυτήν από τα προηγούμενα χρόνια. Στις καταβολές αυτές, δηλαδή τα πρόσθετα εισοδήματα, υπάρχει και μια ειδική καταβολή για ενασχόληση με τον κορωνοϊό, η οποία προορίζεται μόνο για υπαλλήλους των Πρασίνων. Ως αρχηγός του κόμματος, η Μπέρμποκ δεν λαμβάνει πάντως μισθό από το κόμμα της.

Διαβάστε ακόμη

Το «stratego» των ναυλαγορών για φορτηγά, δεξαμενόπλοια και containers

11+1 «αφορολόγητα έσοδα» για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Μαργκρέτε Βεστάγκερ αποκλειστικά στο Business Stories: «Κρατική βοήθεια και το 2022»

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts