ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανικές εκλογές: Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τα πρώτα αποτελέσματα

Οι πρώτες δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων – Απογοήτευση για τον Λάσετ – «Έχουμε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης», δηλώνει το κόμμα του Όλαφ Σολτς

Σε δηλώσεις για τα πρώτα αποτελέσματα στις γερμανικές εκλογές προχώρησαν οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων της Γερμανίας.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα», δήλωσε πριν από λίγο ο υποψήφιος Kαγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης, Άρμιν Λάσετ, απευθύνοντας ωστόσο έμμεση πρόσκληση προς τους Φιλελεύθερους (FDP) και τους Πράσινους για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Σε ό,τι αφορά το δυσμενές αποτέλεσμα, το απέδωσε στην απουσία «μπόνους εξουσίας», επειδή ο αρχηγός του CDU δεν ήταν και Καγκελάριος, καταλογίζοντας εμμέσως την ευθύνη στην Άνγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία χρειάζεται τώρα έναν συνασπισμό για το μέλλον», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα κάνει τα πάντα προκειμένου να σχηματιστεί ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Ένωσης.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Όλαφ Σολτς, δήλωσε ότι το κόμμα του προηγείται και επομένως έχει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Κόμματος των Φιλελεύθερων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, δεν αποκλείεται να έχει τελικά τον ρόλο του ρυθμιστή της επόμενης κυβέρνησης. «Οι πολίτες θέλουν μια κυβέρνηση του κέντρου», δήλωσε και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του κόμματός του. Η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από πολλούς σχολιαστές ως νύξη προς τη Χριστιανική Ένωση.

Διαβάστε ακόμη

Uber: Ξεκινά τις πληρωμές αναδρομικών σε εργαζομένους μετά από δικαστική απόφαση-ορόσημο

Ευρωπαϊκή «στροφή» στον άνθρακα: Σε υψηλό 13 ετών οι τιμές λόγω αερίου και ηλεκτροπαραγωγής

Συντάξεις Οκτωβρίου και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν αυτήν την εβδομάδα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts