ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για μια βιώσιμη και σύγχρονη Αθήνα

του Απόστολου Ασλανίδη
Ας συστηθούμε λοιπόν! Είμαι ο Απόστολος Ασλανίδης, μηχανολόγος μηχανικός με εξειδίκευση στα ηλεκτρομηχανολογικά έργα και τις νέες τεχνολογίες.

Έχοντας διανύσει μια εκτενή επαγγελματική και ακαδημαϊκή πορεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισα να αναλάβω την ευθύνη να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσπαθήσω να συνεισφέρω και εγώ το λιθαράκι μου στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών της πόλης που μεγαλώσαμε, ζούμε και αγαπάμε. Της Αθήνας μας!

Έκαστος εφ’ω ετάχθη και οι γνώσεις και η εξειδίκευσή μου στην αειφόρο ανάπτυξη με κύριο προσανατολισμό το αστικό περιβάλλον, θεωρώ ότι μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του Δημάρχου μας, Κώστα Μπακογιάννη, τα τελευταία τέσσερα έτη, καθώς η αειφόρος ανάπτυξη δεν είναι απλώς μια τάση της εποχής, αλλά μια ανάγκη που αφορά την ευημερία την δική μας, αλλά κυρίως των επόμενων γενεών.

Αν έπρεπε να επικεντρωθώ σε δύο μόνο τομείς που επηρεάζουν άμεσα τη ζωή των πολιτών της Αθήνας, τότε αυτοί θα ήταν:

  1. Η βιώσιμη μετακίνηση: Αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στις σύγχρονες αστικές κοινωνίες. Η μικροκινητικότητα μαζί με το οφέλη της ηλεκτροκίνησης, μπορούν να αποσυμφορίσουν τα αστικά οδικά δίκτυα και κυρίως να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα, που ταλαιπωρούν τόσο τους πολίτες, αλλά επιπρόσθετα τα μνημεία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει η Αθήνα. Περαιτέρω, ο σεβασμός των δικαιωμάτων για την βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα των ΑμεΑ αποτελεί δομικό ζήτημα για την κοινωνία μας, και παρά τα όσα σημαντικά έχουν γίνει, πάντα υπάρχει περιθώριο αξιολόγησης και περαιτέρω βελτίωσης.
  2. Ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης: Η αειφορία πρέπει να είναι μέρος της καθημερινότητάς μας, στις επιλογές και τις αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε καθημερινά. Ο δήμος πρωτοστατεί στην ανάδειξη και την προώθηση πολιτικών που ενθαρρύνουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ανάπτυξη βιώσιμων κτιρίων και την προστασία των πράσινων χώρων στην πόλη μας, με πολύ σημαντική πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου για τα «πάρκα τσέπης». Η επέκτασή τους και η δημιουργία νέων χώρων που θα προσφέρουν αναψυχή και χαλάρωση για τους πολίτες, θα πρέπει να αποτελέσει βασική προτεραιότητα.

Στην Αθήνα μας, έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο μέλλον που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των πολιτών μας. Με την εμπειρία μου και την αγάπη μου για την πόλη αυτή, δεσμεύομαι να εργαστώ για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Με τον Δήμαρχό μας Κώστα Μπακογιάννη πήγαμε την Αθήνα Ψηλά! Στα χρόνια που έρχονται μπορούμε να την πάμε ακόμα ψηλότερα!

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την ευκαιρία που μου δίνετε να συμβάλλω σε αυτή την προσπάθεια!

The post Για μια βιώσιμη και σύγχρονη Αθήνα appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts