ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκντίνια 2020: Τα απαραίτητα στοιχεία λίγο πριν το παγκόσμιο

Περίπου 250 δρομείς από 50 χώρες ετοιμάζεται να υποδεχθεί η Πολωνία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (17/10) στη Γκντίνια.

της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Κάθε ομάδα μπορεί να έχει μέχρι επτά αθλητές όμως μέχρι πέντε μπορούν να εκκινήσουν στον κάθε αγώνα (ανδρών και γυναικών) ενώ τα ομαδικά αποτελέσματα θα προκύψουν από τις επιδόσεις των τριών κορυφαίων από κάθε ομάδα. Οι πρώτοι έξι κάθε κούρσας (ανδρών και γυναικών) και οι πρώτες έξι ομάδες από την ομαδική βαθμολογία θα αμείβονται, με το νικητή να παίρνει 30.000 δολάρια ενώ η πρώτη ομάδα θα λάβει 15.000 δολάρια. Κάθε αθλητής ή αθλήτρια που καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ θα παίρνει μπόνους 50.000 δολαρίων. Παράλληλα, πρέσβειρα της διοργάνωσης ορίστηκε η Ρουμάνα Ολυμπιονίκης Κονσταντίνα Ντίτα , η οποία ακόμη συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις και τρέχει μαραθωνίους με επόμενο στόχο να τρέξει το μαραθώνιο της Βοστόνης.

Όσον αφορά στις συμμετοχές, χθες έγινε γνωστό πως η Σίφαν Χασάν, που τρέχει για την Ολλανδία, απέσυρε τη συμμετοχή της από το πρωτάθλημα καθώς θέλει να κάνει λίγες διακοπές πριν ξεκινήσει την Ολυμπιακή της προετοιμασία. Η Ολλανδία δεν θα έχει εκπροσώπηση στο παγκόσμιο (όπως και αρκετές άλλες χώρες) καθώς και η δευτεραθλήτρια Ευρώπης στα 5000μ Σουζάν Κρουμίνς αποσύρθηκε λόγω ενός τραυματισμού. Χωρίς συμμετοχή θα είναι και η Σλοβακία καθώς ο μοναδικός της δρομέας που θα συμμετείχε στο παγκόσμιο, ο Τίμπορ Σανάχντα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό πριν ταξιδέψει για την Πολωνία. Από την άλλη, η Αιθιοπία θα έχει εξαιρετικά δυνατή εκπροσώπηση με πλήρες ρόστερ δέκα δρομέων, συμπεριλαμβανομένης της κατόχου του τίτλου και πρώην κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (μόνο γυναικών) Νετσανέτ Γκουντέτα αλλά και την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (μεικτό) Αμπαμπέλ Γιεσχανέχ. Όμως δεν θα λείψουν και οι Κενυάτες, με τον προπονητή τους Πάτρικ Μακάου να δηλώνει με αυτοπεποίθηση πως πρόκειται για μία πολύ δυνατή ομάδα και πως οι αθλητές είναι αποφασισμένοι.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts