ΓΕΝΙΚΕΣ

Γλαβίνας: Στοίχημά μας το ΠΑΣΟΚ-πρωταγωνιστής να καταστεί κοινωνικό αίτημα

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν κάνει φθηνή αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες, αλλά προτείνει αξιόπιστες και βιώσιμες λύσεις και η πρόληψη είναι το ήμισυ της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

Ερωτηθείς τι σημαίνει «αξιόπιστη αντιπολίτευση» σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση και το νομοθετικό έργο και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόσφατα ψήφισε επί της αρχής «όχι» στο οικονομικό νομοσχέδιο, ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «υπερψήφισε, ωστόσο, όλα τα άρθρα και διατάξεις που σχετίζονται με τη μερική ανακούφιση της κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο παροχών όσο και σε επίπεδο φοροελαφρύνσεων».

Πρόσθεσε ότι δεν παύει, όμως, η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με το μείγμα της οικονομικής πολιτικής «που διευρύνει τις ανισότητες, συμπιέζει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη και στερεί προοπτικής στους νέους».

«Στέλνουμε ένα μήνυμα πως επιθυμούμε ένα αξιοπρεπές δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αντί για κάθε λογής κουπόνια που εσχάτως μοιράζονται και διεθνώς», τόνισε.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε Ν. Μηταράκη και Γ. Πατούλη τη χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακή και καθυστερημένη, καθώς στην περίπτωση των πυρκαγιών υπήρχαν και άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι, που έμειναν αλώβητοι, παρά την αυταπόδεικτη ανεπάρκειά τους».

«Νομίζω ότι έφυγαν οι αδύναμοι κρίκοι μίας κυβέρνησης που αποδείχθηκε αδύναμη με το “καλημέρα”. Η επικοινωνιακή καταιγίδα ενίοτε καταλήγει και σε παγίδα, για όσους τη στήνουν. Η πραγματικότητα πάντα είναι αδυσώπητη και υπερνικά τις επικοινωνιακές εκρήξεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γλαβίνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν θα αναιρέσει τη διαχρονική στάση του επιχειρώντας να ποδηγετήσει την αυτονομία και αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Δεν είναι ζητούμενο για εμάς να κάνουμε επίδειξη πολιτικής ισχύος, αφαιρώντας το δικαίωμα της έκφρασης και της επιλογής κατά τόπους από τους πολίτες», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «η οργανωμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να “κατακτήσει” με κάθε τρόπο τους δήμους και τις περιφέρειες, μυρίζει ναφθαλίνη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας ή έστω συμφωνίας για κοινή στήριξη με τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένων υποψηφιοτήτων, απάντησε ότι «η πολιτική αυτονομία της παράταξής μας σε κάθε επίπεδο δράσης είναι αδιαπραγμάτευτη και αναμφισβήτητη». «Εμείς, όπως πάντα, παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά, χωρίς υπόγειες συνεννοήσεις. Τις συνεργασίες τις υπαγορεύει η ίδια η κοινωνία», συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «δεν αποτελεί πάντως κεντρική επιδίωξή μας η οργανωμένη συνεργασία στα αυτοδιοικητικά με κανένα άλλο κόμμα».

Ο κ. Γλαβίνας ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν εμπλέκεται στις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων και σε κάθε περίπτωση δεν περιμένει τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ» για να επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ ως “πρωταγωνιστής”.

«Έχουμε ήδη ανακάμψει, ανεβαίνουμε και θα επιστρέψουμε για έναν και μόνο λόγο: Γιατί έχουμε ρεαλιστική, σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση απέναντι στις νέες προκλήσεις, όπως είχαμε πάντα», σημείωσε για να τονίσει: «Στοίχημά μας το ΠΑΣΟΚ-πρωταγωνιστής να καταστεί κοινωνικό αίτημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «το Γραφείο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσει να λειτουργεί πολύ σύντομα και η παρουσία του στην πόλη και τα προβλήματα της θα είναι διαρκής και παρεμβατική».

Τέλος, δοθέντος ότι ο κ. Γλαβίνας εξελέγη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης τον Μάϊο, αλλά λόγω εκλογικού νόμου δεν εξελέγη τον Ιούνιο αν και πρώτος, επεσήμανε: «Αν στην πρώτη μου εκλογική νίκη βρήκα μπροστά μου τον εκλογικό νόμο, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψω σε αυτήν την εξέλιξη να με εμποδίσει από το να προσφέρω ό,τι μπορώ για ένα καλύτερο μέλλον».

The post Γλαβίνας: Στοίχημά μας το ΠΑΣΟΚ-πρωταγωνιστής να καταστεί κοινωνικό αίτημα first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts