ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γουάτσα (Eurobank): «Έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση στην Ευρώπη»

Ο βασικός μέτοχος της Eurobank απαντά στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών γιατί αποφάσισε να μην αποεπενδύσει από την Ελλάδα – Γιατί εκτιμά ότι το πολιτικό ρίσκο έχει εξαφανιστεί από τη χώρα

«Γνώρισα τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Τον Φωκίωνα που διοικεί την Eurobank, τον Αλέξανδρο της Eurolife. Είναι πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς είχε τότε την διακυβέρνηση της χώρας και όταν τον ρώτησα εάν θέλει να μείνουμε στην χώρα μου απάντησε ότι είστε ακριβώς οι επιχειρηματίες που θέλουμε να προσελκύσουμε. Έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά τώρα έχετε τον κ. Μητσοτάκη, έναν πρωθυπουργό με εμπειρία. Στην Ευρώπη έχετε μακράν την καλύτερη κυβέρνηση».

Αυτό τόνισε ο Ινδοκαναδός μεγαλοεπενδυτής και βασικός μέτοχος της EurobankΠρεμ Γουάτσα, ερωτηθείς, στο πλαίσιο του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, γιατί αποφάσισε να μην αποεπενδύσει από την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε, η σημερινή κυβέρνηση είναι φιλική στις επιχειρήσεις, προσελκύοντας δουλειές. «Αυτό είναι το κλειδί, να είσαι ανοιχτός και οι επιχειρήσεις θα βρουν την άκρη. Πριν τρία χρόνια, το 2019, η Ελλάδα δεν είχε πρόσβαση στην αγορά ομολόγων, ενώ τώρα εξέδωσε 30ετές ομόλογο με επιτόκιο κάτω από το 2%. Υπάρχει δραματική αλλαγή, το πολιτικό ρίσκο έχει εξαφανιστεί και η Ελλάδα έχει επιστρέψει», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα: 

ΥΠΑ: Υπό ποιες προϋποθέσεις επιτρέπονται τα ταξίδα εσωτερικού στα νησιά

Γιούνκερ: Το ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης είναι από τα καλύτερα σε όλη την Ε.Ε.

Πώς και πού επενδύουν τα χρήματά τους τα στελέχη της ΕΚΤ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts