ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γουίμπλεντον 2021: «Έπρεπε να παίξω σε τουρνουά προετοιμασίας»

Η πρώτη μεγάλη έκπληξη στο φετινό Γουίμπλεντον είναι ο αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά από τον πρώτο γύρο, όμως για τους ειδικούς, αυτός ο αποκλεισμός δε θα πρέπει να προκαλεί μεγάλη έκπληξη.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας, Νο3 στο ταμπλό του Γουίμπλεντον αποκλείστηκε από τον Φράνσις Τιεφό (No57) με 3-0, παίζοντας κακό τένις. Σε αντίθεση με τη χωμάτινη σεζόν όπου κατά γενική ομολογία έπαιξε το καλύτερο τένις από όλους, φτάνοντας στον τελικό του Ρολάν Γκαρός για να χάσει στα πέντε σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Στη χωμάτινη σεζόν, ο Τσιτσιπάς αγωνιζόταν σχεδόν δύο μήνες σερί για να πάει στο Παρίσι σε τρομερή κατάσταση. Αντιθέτως στο Γουίμπλεντον πήγε χωρίς αγώνες προετοιμασίας και η πρώτη του επαφή με το χόρτο ήταν 6 μέρες πριν από τους αγώνες, οι… προπονήσεις. Αυτό ρωτήθηκε και στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. «Η έλλειψη αγώνων ήταν σημαντική και αυτό φάνηκε στο τρίτο σετ όταν ένιωσα καλύτερα και μπορούσα να πιέσω περισσότερο. Δεν ήθελα να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, αλλά πρέπει να πω ότι έπαιξε πολύ καλά και δεν μπόρεσα να κάνω κάτι για να αντιπαρατάξω απέναντι του κάτι» δήλωσε ο Τσιτσιπάς και συμπλήρωσε: «Σκέφτηκα ότι έπρεπε να παίξω μια εβδομάδα νωρίτερα για να βρω το ρυθμό μου. Στο σημερινό αγώνα. έχασα χρόνο μέχρι να καταλάβω πως μπορώ να ανταποκριθώ. Είναι εντελώς διαφορετικό το χόρτο από το χώμα όπου μπορείς να επανέλθεις. Θα ήθελα το παιχνίδι να έχει ξεκινήσει από το τρίτο σετ όπου είχα καταλάβει τις λεπτομέρειες για να ανταποκριθώ».
Όσον αφορά στην εμφάνιση του αντίπαλου του: «Ήταν ακριβής με το σερβίς του δεν έκανε πολλά αβίαστα λάθη. Ήταν επιθετικός και εγώ έμεινα πίσω και αυτό τον βοήθησε να έχει ψυχολογικό προβάδισμα».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts