ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΕ: Θανατηφόρες συνθήκες για τους εργαζόμενους από την εντατικοποίηση και την έλλειψη μέτρων ασφάλειας

Να επέμβει άμεσα το ΣΕΠΕ αυξάνοντας τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, ζητά η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας

«Την οργή και την αγανάκτησή της για τον θάνατο ακόμη δύο εργαζομένων εν ώρα εργασίας, 45 και 47 ετών αντίστοιχα», εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία σε σχετική ανακοίνωση: «Μέσα σε έναν μήνα θρηνούμε 11 εργαζόμενους, με το σημερινό εργατικό δυστύχημα στην Κοζάνη να είναι το δεύτερο σε διάρκεια 10 ημερών με εργάτες που δούλευαν σε εργολάβο της ΔΕΗ. Πολλά και αναπάντητα τα ερωτηματικά για τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται».

Παράλληλα, τονίζει ότι η εντατικοποίηση, η υπερεργασία και η έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στην εργασία, προκαλούν θανατηφόρες συνθήκες για τους εργαζόμενους.

«Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) πρέπει να επέμβει άμεσα, να αυξήσει τους ελέγχους για τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, να εξετάσει κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, αν υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

»Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Μέτρα πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα, ώστε να διασφαλιστεί πάνω από όλα η ανθρώπινη ζωή. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους το μέγεθος της τραγωδίας και να αναλάβει ισχυρές και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες στη βάση προτάσεων της ΓΣΕΕ και των συνδικάτων», υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Μεταξύ €1 και €1,15 το εύρος διάθεσης ανά μετοχή – Τι αποφάσισε το ΔΣ

«Κόκκινο» για εμπορικά κέντρα: Αποδεκτή από την κυβέρνηση η εισήγηση των λοιμωξιολόγων

ΣΒΕ: Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κεντρική Μακεδονία για τις καταστροφές στην παραγωγή φρούτων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts