ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Γαλλίας: Σλοβένικος εμφύλιος για το τρόπαιο

Ο Πρίμος Ρόγκλιτς με τον Ταντέγ Πογκάτσαρ είναι οι δύο που έχουν ξεχωρίσει στον φετινό ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας πέντε ετάπ πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ο Γερμανός Λέναρντ Κάμε της Bora Hansgrohe ήταν ο νικητής του σημερινού 16ου ετάπ των 164 χιλιομέτρων στα βουνά των Άλπεων. Εκεί όπου ο περσινός νικητής Έγκαν Μπερνάλ της Ineos έχασε πολύ έδαφος και πλέον έχει βγει εκτός διεκδίκησης παρά την πεποίθηση του αρχηγού της ομάδας Ντέιβ Μπρέιλσφορντ πως ακόμα δεν έχει χαθεί τίποτα. H διαφορά των 19 λεπτών και 4 δευτερολέπτων από τον πρώτο, πολύ δύσκολα ανατρέπεται με την ομάδα της Ineos να πρέπει να βγάλει φτερά στα πολύ δύσκολα ετάπ που ακολουθούν.
Ο Ρόγκλιτς της Jumbo Visma επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί και προηγείται στη γενική κατάταξη με 40 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο, επίσης Σλοβένο, Ταντέγ Πογκάτσαρ της Emirates ενώ αρκετά πίσω στην τρίτη θέση με διαφορά ενός λεπτού και 34 δευτερολέπτων είναι ο Ρομπέρτο Ουράν της EF Pro Cycling.
Aύριο το πρόγραμμα έχει ένα πολύ δύσκολο ετάπ 170 χιλιομέτρων στα βουνά από το Γκρενόμπλ σο Μέριμπελ. Ενδεχομένως αύριο να ξεκαθαρίσουν τα πράγμαγα σε πολύ μεγάλο βαθμό καθώς στα τρία τελευταία ετάπ δύσκολα θα αλλάξει κάτι.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts