ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Γαλλίας 2021: 1η νίκη σε γκραν τουρ για τον Πόλιτ

Την πρώτη του νίκη σε ετάπ γκραν τουρ σημείωσε σήμερα ο Νιλς Πόλιτ στο 12ο ετάπ του Γύρου Γαλλίας ενώ σταθερά στη κορυφή παραμένει ο Ταντέγ Πογκάτσαρ.

της Σωτηρίας Στασινού
[email protected]

Σε ένα φλατ ετάπ 154.9χλμ (Σέιν Πολ Τρουά Σατά – Νιμ) ο Γερμανός Πολίτ πέρασε πρώτος την γραμμή τερματισμού στο 12ο ετάπ με χρόνο 3:22.12. Πίσω του με 31 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο Ισπανός Ιμανόλ Ερβίτι (2ος) και ο Αυστραλός Χάρι Σβένι (3ος). Για τον Γερμανό αθλητή της Bora , αυτή η νίκη αποτελεί και την πρώτη του σε γκραν τουρ (Τζίρο, Βουέλτα, Γύρο Γαλλίας) και παράλληλα την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ως τώρα στο συγκεκριμένο αγώνα. Το 2019 είχε καταφέρει να τερματίσει όγδοος στο 5ο ετάπ.

Σταθερά πρώτος στη γενική κατάταξη παραμένει ο Πογκάτσαρ που ήταν πέρυσι ο κάτοχος του τίτλου. Δεύτερος παραμένει ο Κολομβιανός Ριγκομπέρτο Ουράν (διαφορά 5:18) και τρίτος ο Δανός Γιόνας Βινγκεγκάαρντ (διαφορά 5:32).

Σήμερα από την έναρξη του αγώνα έλειπε ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας δρόμου και νικητής 12 ετάπ στον Γύρο της Γαλλίας, Πίτερ Σάγκαν. Ο τραυματισμός του στο δεξί γόνατο στο 1ο και στη συνέχεια στο 3ο ετάπ, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να λυγίσει το πόδι του και να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το γκραν τουρ.

Οδεύοντας προς το τέλος της δεύτερης εβδομάδας αύριο, οι ποδηλάτες θα αγωνιστούν στο μεγαλύτερο ετάπ του Γύρου Γαλλίας, απόστασης 219.9χλμ. Παρά τα πολλά χιλιόμετρα το 13ο ετάπ, που θα ξεκινήσει από το Νιμ και θα ολοκληρωθεί στο Καρκασόνε, έχει φλατ προφίλ γεγονός που θα ευνοήσει τους σπρίντερ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts