ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Ιταλίας: Αυξάνει το προβάδισμα ο Αλμέιδα

Ο ποδηλάτης Ντιέγκο Ουλίσι, κέρδισε το σημερινό 13o ετάπ του Τζίρο. Ο Ζοάο Αλμέιδα από την άλλη τερμάτισε στην δεύτερη θέση του ετάπ, άλλά αύξησε το προβάδισμά του στη γενική κατάταξη, εξασφαλίζοντας την κατοχή της ροζ φανέλας για ακόμα μία μέρα.

της Σωτηρίας Στασινού

Το σημερινό 13ο ετάπ των 192χλμ εκκίνησε από το Τσέρβια και τερμάτισε στο Μοντσελισέ. Στην πρώτη θέση τερμάτισε ο ποδηλάτης της Emirates, Ντιέγκο Ουλίσι με χρόνο 4:22.18. Μέχρι αυτό το σημείο του αγώνα ο Ιταλός έχει κερδίσει 2 ετάπ για το Τζίρο 2020 (2ο και 13ο) και 8 ετάπ στο σύνολο της καριέρας. Για τη σημερινή του νίκη δήλωσε: «Βρίσκομαι σε φόρμα όλη τη σεζόν. Δεν το περίμενα να κερδίσω και άλλο ετάπ αλλά είναι ένα τέλειο συναίσθημα».

Ακριβώς από πίσω του, στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο κάτοχος της ροζ φανέλας, Ζοάο Αλμέιδα, ο οποίος κατάφερε να αυξήσει το προβάδισμα του στην γενική κατάταξη κατά 6 δευτερόλεπτα. Έτσι η απόστασή του από τον Βίλκο Κίλντερμαν, έφτασε τα 40 δευτερόλεπτα. Παρόλο την επιτυχία αυτή, ο Ζοάο δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατάφερε να κερδίσει το ετάπ, ειδικά την στιγμή στην οποία η διαφορά του με τον Ντιέγκο Ουλίσι ήταν πολύ μικρή. Στη τρίτη θέση βρέθηκε ο Πάτρικ Κόνραντ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts