ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Ιταλίας: Νίκη για τον Σάγκαν

Στο 10ο ετάπ του αγώνα νικητής αναδείχθηκε ο Πίτερ Σάγκαν, ο οποίος πολλές μέρες πάλευε για αυτή τη θέση. Στη γενική κατάταξη παραμένει και τη δεύτερη βδομάδα ο Πορτογάλος Ζοάο Αλμέιδα.

της Σωτηρίας Στασινού

Μπορεί η σημερινή μέρα να ξημέρωσε με άσχημα νέα, εξαιτίας της αποχώρησης της Mitchelton Scott και της Jumbo Visma, αλλά για τον Πίτερ Σάγκαν δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί καλύτερα.

Στη διαδρομή των 177 χιλιομέτρων από τη πόλη Λάντσανο μέχρι και τη Τορτορέτο νικητής βγήκε ο Πίτερ Σάγκαν. Ο Σλοβάκος ποδηλάτης προσπαθούσε εδώ και μέρες να καταλάβει την πρώτη θέση σε ετάπ του Τζίρο, ανεπιτυχώς όμως καθώς πάντα έμενε για λίγο στις πίσω θέσεις. Αυτή του η νίκη μπορεί να θεωρηθεί διπλή καθώς όχι μόνο επιστρέφει μετά από έναν χρόνο στο βάθρο (τελευταία νίκη στον Γύρο της Γαλλίας 2019) αλλά κερδίζει και τον ανταγωνιστή του Αρνό Ντεμάρ, ο οποίος του έδωσε τα συγχαρητήριά του λέγοντας χαρακτηριστικά «του βγάζω το καπέλο». Να σημειώσουμε εδώ ότι μετά το σημερινό ετάπ ο Σάγκαν χρειάζεται μόνο 20 πόντους για να κερδίσει την φανέλα του κυκλάμινου από τον Ντεμάρ. 

Ο Πίτερ Σάγκαν τερμάτισε σε χρόνο 4:01.56, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Αμερικάνος Μπράντον Μακνάλτι με 19 δευτερόλεπτα διαφορά. Στη τρίτη θέση τερμάτισε ο Ζοάο Αλμέιδα ο οποίος μετά την πρώτη βδομάδα του Τζίρο βρίσκεται ακόμα στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης. Αν και έχει 34 δευτερόλεπτα προβάδισμα από τον Βίλκο Κέλντερμαν , την ημέρα ξεκούρασης εξέφρασε τις αμφιβολίες του ως προς τις δυνατότητες που έχει να κερδίσει τον αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν έχω κάνει ποτέ 3 εβδομάδες και εδώ υπάρχουν αθλητές με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία, οι οποίοι μπορούν να πάρουν την φανέλα εάν εγώ έχω μία κακή μέρα».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts