ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος της Ιταλίας: Ακλόνητος ο Αλμέιδα

Ο Τζόνοταν Ναρβάεζ παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο 12ο ετάπ του ποδηλατικού Γύρου της Ιταλίας. Σταθερά πρώτος στη γενική κατάταξη παραμένει ο Ζοάο Αλμέιδα .

Στο σημερινό ετάπ οι ποδηλάτες δεν είχαν να αντιμετωπίσουν μονάχα τη δύσμορφη κυκλική διαδρομή (Κεσενάτικο-Κεσενάτικο) των 204 χιλιομέτρων αλλά και  συνθήκες κρύου και βροχής σε όλη της την διάρκεια. 

Νικητής του ετάπ αναδείχθηκε ο αθλητής Ναρβαέζ, από το Εκουαδόρ με χρόνο 5:31:24. Ο ποδηλάτβς της ΙΝΕΟS, σήμερα κέρδισε το πρώτο του ετάπ σε Γκραντ Τουρ και παράλληλα πήρε την δεύτερη νίκη για την ομάδα μετά τον Φιλίπο Γκάνα στο πρώτο ετάπ, σε αυτόν τον Τζίρο. Δεύτερος τερμάτισε ο ποδηλάτης της McLaren Μάρκ Πάντουν 1:08 αργότερα, και  τρίτος ο Σάιμον Κλαρκ με διαφορά 6:50. 

Η κατοχή της ροζ φανέλας φαίνεται ότι δύσκολα θα αλλάξει χέρια, καθώς ο Αλμέιδα παραμένει στην πρώτη θέση για ακόμα μία μέρα, κρατώντας σταθερά την απόστασή του από τον αθλητή της Sunweb Βίλκο Κέλντερμαν (34 δευτερόλεπτα). 

Σημαντικό ζήτημα, βέβαια, εκτός των αποτελεσμάτων των ετάπ, τίθεται η τροπή που μπορεί να λάβει ο Τζίρο μετά τα κρούσματα κορονιοϊού και τις 2 αποχωρήσεις ομάδων. Μετά την αποχώρηση της Mitchelton Scott  και της Jumbo Visma, η ομάδα EF Pro Cycling ζήτησε από την UCI και RCS Sports να διακόψουν τον αγώνα την δεύτερη μέρα ξεκούρασης (19/10) καθώς υπάρχει έλλειψη ασφάλειας υγείας για αθλητές και προσωπικό, και η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να ξεφύγει. Το αίτημά τους απορρίφθηκε. 

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts