ΥΓΕΙΑ

Δήμος Αθηναίων: Πώς να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό στο σπίτι

  • Γιάννα Σουλάκη

εμβολιασμοί

Πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον ξεκινά ο Δήμος Αθηναίων με σκοπό την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης. Η δράση γίνεται με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας, της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του ΕΟΔΥ.

Ο Δήμος Αθηναίων συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα, στηρίζοντας έμπρακτα το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών – Επιχείρηση «Ελευθερία» με κατεύθυνση την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης που επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Από την Δευτέρα, 2 Αυγούστου, οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, θα πραγματοποιούν εμβολιασμούς κατ΄οίκον σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία, ανήμπορους και μοναχικούς ανθρώπους που αδυνατούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα της Αθήνας.

Που θα κλείνετε ραντεβού

Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιείται από κινητές μονάδες του Δήμου, οι οποίες στελεχώνονται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της 1ης ΥΠΕ που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αθηναίων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 210.3428745 (08.00-17.00), προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του εμβολιασμού κατ’ οίκον.

Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την μεταφορά ευάλωτων πολιτών προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να μην υπάρξει ούτε ένας δημότης ανεμβολίαστος λόγω αδυναμίας μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Related Posts