ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίχως τέλος η αιμορραγία στην Epsilon Net – Βουτιά 40% σε έξι ημέρες, χάθηκαν 250 εκατ. ευρώ

Στο στόχαστρο των πωλητών για 6η διαδοχική ημέρα παραμένει η μετοχή της Epsilon Net στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τον λάθος υπολογισμό των εξαμηνιαίων κερδών, ο οποίος οδήγησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των οικονομικών μεγεθών του 2022.

Ο τίτλος της εισηγμένης χάνει τη Δευτέρα τουλάχιστον 18% και αναδιπλώνεται στα 7,2 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2023 (χαμηλό 6μήνου). Ο τζίρος των συναλλαγών, μέχρι στιγμής, ξεπερνά τα 800.000 ευρώ, καθώς έχουν διακινηθεί περισσότερα από 98.000 τεμάχια.

Οι σημερινές απώλειες έρχονται να προστεθούν στο -25% της προηγούμενης εβδομάδας, όταν η μετοχή καταβαραθρώθηκε από το ιστορικό υψηλό των 12 στα 8,9 ευρώ. Εάν λάβουμε υπόψη και τις απώλειες της Δευτέρας, η συνολική διόρθωση αγγίζει το -40%.

Η μετοχή της Epsilon τον τελευταίο μήνα

Η μεγάλη βουτιά για την εισηγμένη, όπως προαναφέρθηκε, οφείλεται στα λαθεμένα οικονομικά μεγέθη του 2022, τα οποία έγιναν αντιληπτά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση αναγκάστηκε να αναθεωρήσει επί τα χείρω τα οικονομικά κέρδη του 2022, τα οποία αναπροσαρμόστηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ από 8,5 εκατ. ευρώ της αρχικής ενημέρωσης («χάθηκαν» κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ).

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην λογιστική αποτίμηση για την εύλογη αξία των Stock Options, τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε στελέχη της εταιρείας.

Όλα αυτά προκάλεσαν μια «ρήξη» στην εμπιστοσύνη μεταξύ επενδυτών και διοίκησης, η οποία αποτυπώνεται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης κατέρχεται πλέον στα 394 εκατ. ευρώ, χάνοντας 250 εκατ. ευρώ σε διάστημα έξι ημερών (από 644 εκατ. ευρώ στις 15/9).

Διαβάστε ακόμα

Ο νέος Proedros, η μεγάλη επιστροφή (του Νίκου Παππά), ο κανονικός ΣΥΡΙΖΑ (τι πάθαμε, αδέλφια), το Μαξίμου και μια ωραία ατμόσφαιρα…

Πλειστηριασμοί: Εβδομάδα με… Δαυίδ, ξενοδοχεία και οικόπεδα-«φιλέτα» σε Γλυφάδα και Μύκονο (pics)

Eurobank: Προτείνει €1,80/μετοχή για την επαναγορά του 1,4% από το ΤΧΣ  

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts