ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Ιστοσελίδες από αντιεμβολιαστές με ψεύτικες νομικές συμβουλές(vid)

Πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται επιτήδειοι που εισβάλλουν σε ομάδες αρνητών και πουλούν δήθεν «νομικά όπλα» εναντίον του κράτους, υγειονομικών και δημοσίων υπαλλήλων

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η έρευνα που διεξάγει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό ιστοσελίδων που παρέχουν στους αντιεμβολιαστές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, και η οποία ξεκίνησε μετά και την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Όπως αναφέρει το protothema, ήδη μέσα στις πρώτες πέντε ώρες ερευνών, βρέθηκαν 9 ιστοσελίδες και προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πίσω από τις ιστοσελίδες βρίσκονται επιτήδειοι, οι οποίοι εισβάλλουν σε ομάδες αρνητών που διατηρούν διαδικτυακές σελίδες και πουλούν δήθεν «νομικά όπλα» εναντίον του κράτους, υγειονομικών και δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, οι επιτήδειοι καλούν τους αντιεμβολιαστές να προχωρήσουν σε μηνύσεις και να ζητήσουν χρηματικές αποζημιώσεις και ποινές φυλάκισης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Δίωξη έχει εστιάσει σε δύο ιστοσελίδες, καθώς παρέχουν δήθεν υπηρεσίες και νομικά όπλα έναντι αμοιβής.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης αναζητούν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους διαχειριστές αυτών των σελίδων και σημειώνουν ότι υπάρχουν «τιμοκατάλογοι» ψευδών νομικών συμβουλών. Μάλιστα, ζητούν να συγκεντρωθεί το ποσό των 3.000-4.000 ευρώ για να «νοικιάσουν» τους δικαστικούς επιμελητές.

Η διέγερση σε ανυπακοή που προτείνουν οι σελίδες αυτές μπορεί να είναι πλημμέλημα, όμως, επειδή εντάσσονται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση δεν αποκλείεται ν ασκήσει διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγορές στο εξωτερικό ετοιμάζουν οι ελληνικές εταιρίες πληροφορικής

Eurometaux: Η ενεργειακή κρίση μπορεί να εκτροχιάσει το ευρωπαϊκό Green Deal

Κίνα: Έκκληση για οικονομία στο ρεύμα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts