ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δεν αλλάζουν πολιτική ΗΠΑ και World Athletics, μόνο εμβολιασμένοι στο Όρεγκον

Σε ανακοίνωση για την κατάργηση του αρνητικού τεστ προκειμένου να εισέλθει κάποιος στις ΗΠΑ, προχώρησαν οι Αμερικανοί που όμως διατηρούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μέχρι το Σεπτέμβριο.

του Γιώργου Κατσαρού
[email protected]

Η πρώτη ενημέρωση που έλαβαν οι εθνικές ομοσπονδίες από τη World Athletics αφορούσε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι στην Κολομβία. Εκεί ο εμβολιασμός τονίστηκε πως θα είναι υποχρεωτικός για να πάρει κάποιος διαπίστευση.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσει στα κεντρικά των εθνικών ομοσπονδιών η ίδια οδηγία και για το παγκόσμιο του Όρεγκον. Οι Αμερικανοί επιμένουν να μη δέχονται επισκέπτες στη χώρα τους χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού και η World Athletics δεν παίρνει πίσω το μέτρο για να διατηρήσει την ισορροπία. Αυτό σημαίνει πως είτε κάποιος είναι Αμερικανός πολίτης είτε επισκέπτης στη χώρα, θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Διαφορετικά, μένει εκτός παγκοσμίου ο Αμερικανός, εκτός ΗΠΑ ο αλλοδαπός.
Για το λόγο αυτό ήδη οι ομοσπονδίες έχουν αρχίσει και ενημερώνουν προκειμένου να προλάβουν οι ανεμβολίαστοι να κάνουν και τα δύο εμβόλια ώστε να κριθούν πλήρως εμβολιασμένοι και να λάβουν το πιστοποιητικό τους.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts