ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Δεν ξαναγράφεται η ιστορία»

Οι συζητήσεις για να αναγνωριστεί το 10.54 της Ελέιν Τόμπσον Χέρα στα 100μ ως παγκόσμιο ρεκόρ συνεχίζονται και θέση πάνω περίπλοκο αυτό ζήτημα πήρε και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Γκουέν Τόρενς, αλλά και ο πρώην κάτοχος των παγκοσμίων ρεκόρ στα 200μ και 400μ, Μάικλ Τζόνσον.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

To αμφιλεγόμενο παγκόσμιο ρεκόρ της Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ, παρόλο που έγινε πριν 34 χρόνια, είναι ξανά στην επικαιρότητα μετά από το αίτημα της Τζαμαϊκανής ομοσπονδίας στίβου να αναγνωριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ από την World Athletics (παγκόσμια ομοσπονδία) ο χρόνος που σημείωσε τον περασμένο Αύγουστο η Ελέιν Τόμπσον Χέρα. Το αίτημα αυτό έχει πολλούς υποστηρικτές, δεδομένου των αμφισβητήσιμων συνθηκών κάτω από των οποίων πραγματοποιήθηκε το ρεκόρ της Αμερικανίδας και του αιφνίδιου θανάτου της, που πολλοί τον συνδέουν με την χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Από την άλλη μεριά όμως είναι και αυτοί που θεωρούν ότι το ρεκόρ πρέπει να παραμείνει όπως έχει και ανάμεσα σε αυτούς είναι η Γκουέν Τόρενς, η οποία αναμετρήθηκε αρκετές φορές με την Φλο-Τζο και δηλώνει ότι: «Δεν μπορείς να αλλάξεις την ιστορία. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε αέρας την ημέρα που έγινε το ρεκόρ είναι αμφίβολο, αλλά δεν μπορείς να διαγράψεις την ιστορία. Αν υπήρχε κάποιο λάθος με το ανεμόμετρο έπρεπε να το είχαν λύσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν μπορείς να επιστρέψεις τώρα στο παρελθόν και να φτιάξεις κάτι». Της ίδιας φιλοσοφίας είναι και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μάικλ Τζόνσον, ο οποίος βρισκόταν στο στάδιο που πραγματοποιούνταν τα αμερικανικά τράιαλς και τοποθετήθηκε λέγοντας ότι: «Παρακολούθησα τους αγώνες μέσα από το στάδιο και φυσούσε πολύ. Αλλά τίποτα δεν συνέβη μέσα σε 34 χρόνια και ύστερα από πολλές συζητήσεις. Απλά αφήστε το λοιπόν!».

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts