ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ!

Τέταρτο μετάλλιο σε έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ17, για την Εθνική ομάδα κορασίδων που που συνεχίζει σταθερά να φέρνει διακρίσεις στο ελληνικό πόλο.

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, ηττήθηκαν για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό του Σίμπενικ στην Κροατία, χάνοντας στον τελικό από την εξαιρετική Ρωσία 12-7.
Ο τελικός ξεκίνησε με τις Ρωσίδες να παίρνουν από την αρχή το προβάδισμα με 3-1 στο πρώτο οκτάλεπτο. Η Εθνική προσπάθησε να ισορροπήσει τον τελικό βελτιώνοντας την άμυνα της για να κλείσει το ημίχρονο με τη Ρωσία να προηγείται 3-2.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ένα κακό τρίτο οκτάλεπτο από πλευράς της Εθνικής με το επί μέρους σκορ να είναι 5-1 υπέρ της Ρωσίας, έκρινε σε μεγάλο βαθμό τον τελικό. Στην 4η περίοδο τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου, προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά.

Για την Εθνική ομάδα, αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο έχοντας κερδίσει αργυρό το 2011 και το 2013 και χάλκινο το 2015. Εκτός βάθρου έμεινε το 2017 και το 2019 στο τουρνουά που είχε διεξαχθεί στο Βόλο. Επιστροφή λοιπόν στα μετάλλια μετά από έξι χρόνια για μια εξαιρετική ομάδα.
Οκτάλεπτα 3-1, 0-1, 5-1, 4-4
Ρωσία (Μιχαΐλ Νακοριάκοφ) Σαβτσένκο 4, Σαβίσκο 2, Γκούσκοβα 2, Σαραφουτντίνοβα 1, Μπουνάκοβα 3
Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου) Σιούτη 1, Χαλδαίου 1, Τορνάρου 3, Τριχά 2

Το χάλκινο μετάλλιο κατάκτησε η Ουγγαρία που νίκησε στο μικρό τελικό την Ιταλία 12-9.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts