ΓΕΝΙΚΕΣ

Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών

Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Alpha η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 7,3 μονάδες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων από τις 10 έως τις 18 Νοεμβρίου.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.

Απογοήτευση από τις Αρχές για τις υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, απογοητευτική είναι η εικόνα των πολιτών για την αντίδραση Αστυνομίας, κοινωνικών υπηρεσιών και Δικαιοσύνης σε περιπτώσεις κακοποίησης ή εκμετάλλευσης παιδιών.

Για την Αστυνομία το 43% απάντησε θετικά, ενώ το 41% αρνητικά. Για τις κοινωνικές υπηρεσίες το 53% απάντησε αρνητικά και το 26% θετικά, ενώ η μεγαλύτερη δυσπιστία αφορά στη Δικαιοσύνη. Το 67% απάντησε αρνητικά για το αν είναι αποτελεσματική και αποδίδεται με ταχύτητα και μόλις το 16% απάντησε θετικά στην ερώτηση.

Για τις παρακολουθήσεις

Στην ερώτηση για το αν οι πολίτες έχουν πειστεί από τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος δεν έχουν σχέση με κακόβουλα λογισμικά, το 64% απάντησε ότι δεν έχει πειστεί.

Πόσο καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών το «καλάθι του νοκοκυριού»

Σε ερώτηση για το αν το «καλάθι του νοκοκυριού» καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας, το 49% απάντησε αρνητικά. Ένα 28% απάντησε θετικά, ενώ το 23% επέλεξε την απάντηση «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Όσο για το αν το καλάθι του νοικοκυριού πετυχαίνει τον στόχο του, το 35% απάντησε καθόλου, το 28% απάντησε αρκετά, το 17% λίγο, το 4% πολύ και ένα 16% δεν απάντησε την ερώτηση.

The post Δημοσκόπηση Alco: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνουν οι πολίτες τις υποθέσεις κακοποίησης παιδιών appeared first on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS