ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοφιλία Κασσελάκη και «διαρροές» από ΣΥΡΙΖΑ – Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ (πίνακες)

Απαισιοδοξία για την πορεία των ελληνοτουρκικών αλλά και για το θέμα της ακρίβειας εκφράζουν οι πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Open TV. Οι ερωτηθέντες ρωτήθηκαν και για την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη αλλά και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Τα μέτρα για την ακρίβεια

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης κατά το 55,2% δεν είναι αποτελεσματικά, ενώ το 35%, των ερωτηθέντων απαντά ότι είναι μερικώς αποτελεσματικά.

Αναφορικά με την αξιολόγηση των μέτρων το 8.1% των ερωτώμενων σημειώνει ότι, η κυβέρνηση έχει λάβει περισσότερα μέτρα απ’ ότι της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, 27.5% ότι είναι όσα αντέχει, ενώ υπάρχει ένα 55,6% που λέει ότι, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, είναι λιγότερα από αυτά που της επιτρέπει η οικονομία.

Ακόμη οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Το 40,3% είπε ότι οι συνομιλίες ήταν θετικές και το 42,3% αρνητικές, μάλλον αρνητικές.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ένα 9,7% των ερωτώμενων αξιολογεί ότι, οι συζητήσεις θα καταλήξουν σίγουρα ή μάλλον υπέρ της Ελλάδας, με ένα 24% να απαντά ότι, σίγουρα ή μάλλον ο μεγάλος ευνοημένος θα είναι η Τουρκία.

Η δημοτικότητα Κασσελάκη

Ακόμη η δημοσκόπηση περιείχε και ερωτήματα σχετικά με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 18,1%, εκ των οποίων το 20.8% αφορά σε γυναίκες αλλά και σε πολύ νεότερες ηλικίες. Επίσης, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη απήχηση σε πολίτες που κατοικούν στην Αθήνα, όπως και σε άνεργους και φοιτητές.

Από τη δημοσκόπηση φαίνεται η πολύ μεγάλη συσπείρωση έχει η ΝΔ, η οποία αγγίζει το 85%. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμηλή, καθώς φτάνει το 66,7% κάτι που οφείλεται στις διαρροές προς άλλα κόμματα: Το 16,7% πηγαίνει στην αδιευκρίνιστη ψήφο, το 12,5% σε άλλο κόμμα, το 2,3% στο ΠΑΣΟΚ και το 1,8% στη ΝΔ.

Ωστόσο, οι εισροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης αξιοσημείωτες καθώς φαίνεται να εισπράττει 10,3% από αδιευκρίνιστη ψήφο, 8,6% από το ΚΚΕ, 8% από άλλο κόμμα, 2,8% από το ΠΑΣΟΚ και 1,7% από ΝΔ.

Οσον αφορά στην πλημμύρες οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι. Κατά 47.9% οι πολίτες υποστηρίζουν ότι, το φαινόμενο ήταν τόσο μεγάλο που, όποια κυβέρνηση και να ήταν δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει ενώ, κατά 48% σημειώνουν ότι κάποια άλλη κυβέρνηση θα το αντιμετώπιζε αποτελεσματικότερα.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts