ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Με 14 μονάδες μπροστά η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Το προβάδισμα προκύπτει από την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα

Διατηρεί το προβάδισμά της η ΝΔ με 14 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Pulse, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 38,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5% και οι Έλληνες με 1%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με 13 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 36,5% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 23,5%.

Έπονται το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 18 μονάδες του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας 43% έναντι 25% του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την απάντηση «Κανένας από τους δύο» έδωσε το 28%.

Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 47% θεωρεί ότι η όποια αποκλιμάκωση καταγράφεται σήμερα δεν θα διατηρηθεί ενόψει και της επικείμενης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας οι απόψεις διίστανται, καθώς στην ερώτηση αν θα υπάρξει βελτίωση της οικονομίας της χώρας μας στο δεύτερο εξάμηνο του 2021, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσε «ναι» και το 46% «όχι».

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.304 ατόμων, κατά το διάστημα 31 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2021.

Διαβάστε ακόμη

Φόρος εισοδήματος: Μειωμένος κατά 30% – 40% για ιδιοκτήτες ακινήτων

Νίκος Λούλης: «Το ντιλ Chipita – Mondelez θα ανοίξει πόρτες και στην Μύλοι Λούλης»

Αναμένεται επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ

ΠΗΓΗ NEWMONEY