ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διάδοση malware με τη χρήση fake εφαρμογών στο Android

Διάδοση malware με τη χρήση fake εφαρμογών στο Android

Διάδοση malware με τη χρήση fake εφαρμογών στο Android

Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί πολλούς Android χρήστες είναι το γεγονός ότι πολλοί εγκαθιστούν fake apps που βασική λειτουργία τους είναι η διάδοση malware. Δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να συμβαίνει όσο θα επιτρέπεται η εγκατάσταση από τρίτες πηγές.

Οι ειδικοί έχουν κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τις εφαρμογές που μπορεί να εγκαταστήσει κανείς από πηγές πέρα από το Google Play Store. Μία πρακτική που ακολουθούν οι κακοποιοί είναι να προτρέπουν στους Android χρήστες να εγκαταστήσουν ψεύτικες εφαρμογές στο smartphone τους, έτσι ώστε να διαδοθεί το malware που έχουν ετοιμάσει μέσω αυτών των εφαρμογών, χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο χρήστης.

Οι ειδικοί της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Bitdefender έχουν εντοπίσει τα malware Teabot και Flubot, τα οποία φέρονται να χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο μέσα από ψεύτικες εφαρμογές. Τουλάχιστον 5 διαφορετικές ψεύτικες εφαρμογές έχουν εντοπιστεί να περιέχουν το συγκεκριμένο malware από τους ειδικούς του Bitdefender.

Ένα στοιχείο που θα πρέπει να έχουν κατά νου όλοι οι κάτοχοι Android smartphones είναι ότι το malware που διαδίδεται μέσω των fake apps κάνει αρκετή ζημιά και δεν πρέπει κανείς να το παίρνει αψήφιστα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

ΠΗΓΗ TECHBLOG

Related Posts