ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διάψευση από τη ρωσική πρεσβεία, δήλωσης του προέδρου του ΣΕΤΕ

Με ανακοίνωσή της στα social media η ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα, διαψεύδει δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ σύμφωνα με την οποία η “ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας”.

Στην απάντησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αναφέρει τα εξής: “Η Ρωσία δεν βλέπει καμία γεωπολιτική διάσταση στο θέμα της αύξησης του αριθμού των πτήσεων μεταξύ των δυο χωρών μας. Αυτές τις μέρες το ελληνικό αίτημα για επιπλέον πτήσεις εξετάζεται στο πλαίσιο ενός καλοπροαίρετου επαγγελματικού διαλόγου με συμμετοχή Ρώσων και Ελλήνων επιδημιολόγων”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, είπε, όπως δημοσίευσε η Ναυτεμπορική και επικαλείται η ρωσική πρεσβεία: «Έχουμε κρατήσεις από Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία, ενώ αυτή τη στιγμή έχουμε κινητικότητα από Γαλλία και Ισραήλ – αν και εκεί, με τις πρόσφατες συρράξεις, ίσως έχουμε κάποιες εξελίξεις. Η θετική εισήγηση του CDC των ΗΠΑ έχει αυξήσει τη ζήτηση από την Αμερική, αν και οι κρατήσεις δεν είναι εγγυημένες, καθώς δεν υπάρχουν ακυρωτικά. Περιμένουμε επτά πτήσεις καθημερινά από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, νούμερο αυξημένο σε σχέση με το 2019» επισήμανε. Η Ρωσία παραμένει ένα τεράστιο ερωτηματικό, καθώς, ενώ υπάρχει μεγάλη βούληση από Ρώσους ταξιδιώτες. Η ρωσική κυβέρνηση κωλυσιεργεί να δώσει πρόγραμμα επανέναρξης ταξιδιών, κάτι που εντάσσεται στο γενικότερο γεωπολιτικό παιχνίδι Ευρώπης-Ρωσίας, συμπλήρωσε ο κ. Ρέτσος”.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr