ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διέγραψε τα κέρδη η Wall Street – Οι μετοχές ενέργειας οι μεγάλες κερδισμένες της συνεδρίασης

Δεν κατάφερε να διατηρήσει τα υψηλά κέρδη, με τα οποία ξεκίνησε τη συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, με τους δείκτες να αντιστρέφουν το κλίμα, όσο περνούσε η μέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία του πληθωρισμού και τα εταιρικά αποτελέσματα, για να διεξάγουν συμπεράσματα αναφορικά με την οικονομική ανάκαμψη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε οριακή άνοδο 27 μονάδων ή 0,08% στις 33.336 μονάδες, ο S&P 500 γύρισε σε αρνητικό έδαφος σημειώνοντας απώλειες 0,07% στις 4.207 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε 0,58 στις 12.779 μονάδες.

Ο S&P 500 κινείται 14,8% υψηλότερα από τα χαμηλά του 2022 στα οποία βρέθηκε στα μέσα Ιουνίου αλλά παραμένει 11,7% χαμηλότερα από το σημείο στο οποίο βρισκόταν στην αρχή του έτους.

Οι τρεις δείκτες βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Η μετοχή της Disney κέντρισε την προσοχή των traders, με τη μετοχή της να εκτινάσσεται 4,60%, μετά τη δημοσίευση περισσότερων συνδρομητών απ’ ότι ανέμενε.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές των εταιρειών ενέργειας. Η Devon Energy (7,70%), η Marathon Oil (7,28%) η Schlumberger (5,67%) και η Diamondback Energy (5,40%) σημείωσαν αποδόσεις οι οποίες τις κατατάσσουν στους κορυφαίους κερδισμένους του S&P 500.

Η μετοχή της Occidental Petroleum ενισχύθηκε 4,38%. Η Pioneer Natural σημείωσε άνοδο 4,85% και η Conoco Philips κινήθηκε υψηλότερα κατά 4,53%.

Διαβάστε ακόμη:

Κίνημα «δεν πληρώνω»: Αντιδράσεις από τη Βρετανία έως την Κίνα – Πώς επηρεάζεται η ενεργειακή βιομηχανία

Aγγελική Φράγκου: Οι νέες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα του Ομίλου Navios

Lamda Development: Στα €40 εκατ. το συνολικό τίμημα που κατέβαλε για το McArthurGlen Designer Outlet Athens

ΠΗΓΗ NEWMONEY