ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διαφορετικοί οι αγώνες κλειστού στίβου το 2021

Κανονικά, σε μερικές εβδομάδες, η σεζόν του κλειστού στίβου θα ξεκινούσε με τους πρώτους αγώνες (μίτινγκ ύψους) σε εμπορικά κέντρα με χριστουγεννιάτικο κλίμα. Η πανδημία όμως, έχει αλλάξει τα δεδομένα και στον κλειστό στίβο.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ολόκληρη την Ευρώπη να είναι πολύ αυστηρά με τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου να προπονούνται με αυστηρούς περιορισμούς, είναι προφανές πως η αγωνιστική περίοδος θα καθυστερήσει να ξεκινήσει.
Οι διοργανωτές των μίτινγκ έχουν βγάλει το πρόγραμμα τους για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου ενόψει των διοργανώσεων του ευρωπαϊκού στο Τόρουν (5-7 Μαρτίου) και του παγκόσμιου στο Νανζίνγκ (19-21 Μαρτίου). Ωστόσο τα δεδομένα θα είναι εντελώς διαφορετικά και θα βαδίσουμε στα χνάρια του ανοιχτού στίβου με τους αγώνες να διεξάγονται όπως το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας.
Δε θα υπάρχουν θεατές στα κλειστά γυμναστήρια που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες και θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σημαίνει περιορισμός στις συμμετοχές αλλά και στα αγωνίσματα και αυτός είναι και ο λόγος που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, συμφώνησε στην περίοδο επίτευξης των ορίων να διατηρηθεί η σεζόν του 2019, καθώς εύκολα γίνεται αντιληπτό πως οι ευκαιρίες για την επίτευξη των ορίων δε θα είναι πολλές.
Όλα αυτά συζητήθηκαν από τους διοργανωτές των αγώνων, η πλειοψηφία των οποίων έχουν χορηγικές συμφωνίες και τηλεοπτικά συμβόλαια που τρέχουν από πέρσι.
Περισσότερο από όλους θα τρέξει τα μίτινγκ της η Ευρώπη καθώς οι Πολωνοί είναι αποφασισμένοι να διοργανώσουν το ευρωπαϊκό και αυτή είναι και η βούληση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ΕΑ), στην οποία προεδρεύει ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ. Ο Βούλγαρος πρόεδρος της βαλκανικής ομοσπονδίας που διοργάνωσε κανονικά το δικό της πρωτάθλημα. Η μόνη περίπτωση να μη διεξαχθεί το ευρωπαϊκό στο Τόρουν, είναι να το αποφασίσει η κυβέρνηση της Πολωνίας.
Όσον αφορά το παγκόσμιο πρωτάθλημα, απόφαση θα παρθεί (μάλλον) αρχές του 2021, εκτός και αν οι Κινέζοι πειστούν να χαλαρώσουν τα μέτρα για τις αποστολές.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts