ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινίσεις για την παράταση επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις που μπήκαν σε αναστολή

Τι αναφέρεται σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια

Σε διευκρινίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν. 4790/2021 (Α’48), περί παράτασης της διάρκειας των επαγγελματικών μισθώσεων για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε αναστολή δραστηριότητας με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προχώρησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σε εγκύκλιο που υπογράφει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 111 του ν. 4790/2021 (Α’48) διευκρινίζεται ότι, όπου στο άρθρο αναφέρεται αναστολή λειτουργίας ή αναστολή δραστηριότητας με κρατική εντολή, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, νοείται η πλήρης αναστολή λειτουργίας ή δραστηριότητας της επιχείρησης.

»Ειδικά για τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών εστίασης, ως πλήρη αναστολή λειτουργίας ή δραστηριότητας νοείται και η περίπτωση κατά την οποία ήταν επιτρεπτή η λειτουργία / δραστηριότητα τους, αποκλειστικά με παροχή αγαθών και υπηρεσιών μέσω διανομής (delivery) ή παραλαβής από το κατάστημα χωρίς παραμονή στο χώρο του καταστήματος (take away)».

Διαβάστε ακόμη

Γιατί οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν θέλουν αυξήσεις μισθών – Ο φόβος του πληθωρισμού για το 2022

Citigroup: «Βουνό» για την Ελλάδα η επιστροφή της δημοσιονομικής πειθαρχίας (διάγραμμα)

Bank of America: Στα 120 δολάρια το πετρέλαιο τους επόμενους μήνες

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts