ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ στη Βαρκελόνη!

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, δύο παγκόσμια ρεκόρ προστέθηκαν στη μεγάλη φετινή λίστα των κορυφαίων επιδόσεων όλων των εποχών.

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Στον κλασικό αγώνα δρόμου των 5χλμ που διεξάγεται κάθε χρόνο την 31η Δεκεμβρίου στη Βαρκελόνη, το δίδυμο από την Αιθιοπία Ετζγκαγιέχου και Μπεριχού Αρεγκάβι, κατέρριψαν τα παγκόσμια ρεκόρ τόσο στον αγώνα των γυναικών όσο και σε αυτόν των ανδρών.
Η Ταγιέ που νωρίτερα φέτος είχε κάνει εθνικό ρεκόρ Αιθιοπίας στα 3.000μ με 8:19.52, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η κούρσα των γυναικών έγινε μαζί με αυτήν των ανδρών και χρησιμοποίησε άνδρες δρομείς για να αποκτήσει ρυθμό. Από νωρίς έκανε το ξεκόλλημα αφήνοντας πίσω τη Μέραφ Μπεχτά (Σουηδία) για να τερματίσει σε 14:18 καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ κατά 25 δευτερόλεπτα (14:43)! Η Μπεχτά τερμάτισε σε 15:04.
Στους άνδρες, ο Αρεγκάβι είχε «λαγούς» να του δίνουν ρυθμό μέχρι το πρώτο χιλιόμετρο, όταν και το πήρε πάνω του για να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 12:50 καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ του Τζόσουα Τσέπτεγκεϊ (Ουγκάντα) κατά ένα δευτερόλεπτο (12:51).

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts