ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Οχθη: Παλαιστίνιος νεκρός από πυρά ισραηλινών στρατιωτών

Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός το βράδυ χθες Δευτέρα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Mohamad Torokman) στην Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Oχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Διακομίστηκε νεκρός

«Ο Ντιράρ Ριάντ αλ Καφρίνι, που πυροβολήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, διακομίστηκε νεκρός στο νοσοκομείο της Τζενίν», αναφέρει ανακοίνωση του παλαιστινιακού υπουργείου.

Δείτε ακόμα – Δυτική Οχθη: Τιμωρητική κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων από τον ισραηλινό στρατό

Εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνοριοφύλακες διεξήγαγαν επιχείρηση στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Oχθης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 54 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τα τέλη Μαρτίου, ως επί το πλείστον στην κατεχόμενη Δυτική Oχθη, συμπεριλαμβανομένων αμάχων και μιας δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, της Σιρίν Αμπού Aκλεχ, καθώς κάλυπτε ισραηλινή επιχείρηση στην Τζενίν.

Το ίδιο διάστημα, 19 άνθρωποι – κυρίως ισραηλινοί άμαχοι – σκοτώθηκαν σε επιθέσεις Παλαιστινίων. Τρεις ισραηλινοί αραβικής καταγωγής επίσης έχασαν τη ζωή τους.

Κατεδαφίσεις

Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, οι ισραηλινές αρχές έχουν επίσης κατεδαφίσει 420 παλαιστινιακά σπίτια στη Δυτική Οχθη φέτος έως τις 25 Ιουλίου, σε σύγκριση με 911 ολόκληρο το 2021.

Τα στοιχεία περιλαμβάνουν τόσο τιμωρητικές κατεδαφίσεις, όσο και κατεδαφίσεις που διατάχθηκαν επειδή οι κατοικίες δεν είχαν οικοδομική άδεια.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts