ΚΟΣΜΟΣ

Δωρεάν διανομή φυτών κάνναβης στην Ταϊλάνδη μετά την νομιμοποίηση της καλλιέργειας της

Η Ταϊλάνδη ξεκίνησε σήμερα την εκστρατεία για την δωρεάν διανομή ενός εκατομμυρίου φυτών κάνναβης, μια ημέρα μετά την αποποινικοποίηση της καλλιέργειάς της για εμπορικούς σκοπούς.

Η Ταϊλάνδη νομιμοποίησε την ιατρική μαριχουάνα το 2018 και τώρα υπολογίζει στην καλλιέργεια του φυτού αυτού για να συγκεντρώσει χρήματα.

«Αποβάλαμε το στίγμα, καθαρίστηκε όπως αφαιρείς ένα τατουάζ. Μην το κάνετε να επιστρέψει», πρόσθεσε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι η κάνναβη θα πρέπει να χρησιμοποιείται για λόγους υγείας.

Χθες Πέμπτη η κάνναβη αφαιρέθηκε από τον εθνικό κατάλογο των ναρκωτικών και επιτράπηκε στους πολίτες να καλλιεργούν το φυτό αν καταγράφονται σε μια κυβερνητική εφαρμογή με την ονομασία PlookGanja (καλλιέργεια γκάντζα, μια άλλη λέξη που χρησιμοποιείται για το φυτό της κάνναβης).

Η κατοχή και η πώληση εκχυλισμάτων κάνναβης που περιέχουν περισσότερο από 0,2% της ψυχοδραστικής ουσίας της, της τετραϋδροκανναβινόλης, δεν επιτρέπονται.

Ο υπουργός είπε ότι πάνω από 300.000 πολίτες υπέγραψαν για να κατεβάσουν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις σωφρονιστικές υπηρεσίες της χώρας, 3.000 κρατούμενοι–οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για αδικήματα που συνδέονται με την κάνναβη– αποφυλακίστηκαν από τότε που άλλαξε ο νόμος αυτή την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts