LIFESTYLE

Δόμνα Μιχαηλίδου: Όταν πήγα στο Προεδρικό Μέγαρο να ορκιστώ μου είπαν να μπω από την πόρτα των συνοδών

O Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε στο «The 2Night Show» της Τετάρτης (26/1) την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Το νεότερο στέλεχος της Κυβέρνησης περιέγραψε πώς από καθηγήτρια του Cambridge έγινε συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού και στη συνέχεια ανέλαβε τις Κοινωνικές Υποθέσεις.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε για την κατάσταση που αντιμετώπισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στο Υπουργείο για να παραλάβει το γραφείο της. Επίσης, αναφέρθηκε στα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασία τους, αλλά και στα θέματα που αντιμετωπίζει, ως υφυπουργός, καθημερινά.

«Πολλές φορές το λένε με έκπληξη… είναι πολύ όμορφη αλλά και έξυπνη! Δεν το λένε αυτό για τους άνδρες. Ακόμη συνεχίζονται τα στερεότυπα, έχουμε ακόμη δρόμο. Υπάρχει ακόμη αυτή η έκπληξη. Οπότε πρέπει συνεχώς να το συζητάμε και να θυμίζουμε ότι αυτά τα στερεότυπα είναι κουτά και δεν χρειάζεται να τα διαιωνίζουμε.

Δεν θα πω ψέματα, με έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Το στερεότυπο είναι βαθιά ριζωμένο σε μια κοινωνία. Την πρώτη μέρα που πήγα να ορκιστώ στο Προεδρικό Μέγαρο, μου είπαν καλοπροαίρετα «όχι από εκεί… εκεί πάει η Κυβέρνηση, οι συνοδοί είναι από την άλλη πόρτα».

Όταν πήγα στο Υπουργείο να παραλάβω το γραφείο μου, ο κύριος που γνωρίζει τις αίθουσες μου έδειξε τα γραφεία της γραμματείας. Όλα αυτά τα στερεότυπα υπάρχουν κι ας έχουν πλέον οι γυναίκες θέση στο τραπέζι λήψης αποφάσεων. Δεν έχουμε ίση φωνή…» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Γιατί γίνονται πιο εύκολα οι υιοθεσίες στην χώρα μας και ποια είναι η διαδικασία; Γιατί δεν θεώρησε σωστό να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες;

Όπως τόνισε έχει απλοποιηθεί η διαδικασία και από τα 2.200 παιδιά πλέον μόνο τα 1.450 παραμένουν σε ιδρύματα. Κυρίως πρόκειται για παιδιά των οποίων η οικογένειά τους έχει κριθεί ακατάλληλη να τα φροντίσει κυρίως λόγω κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Ακόμα αναφέρθηκε στο https://paidi.gov.gr, την ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την πρόσβαση και ενημέρωση όλων των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν το παιδί και φυσικά και για τις υιοθεσίες.

Ερωτηθείσα γιατί δεν θεώρησε σωστό να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του ορφανοτροφείου για το οποίο έγιναν σοβαρές καταγγελίες τόνισε ότι το έκανε για τα παιδιά που βρίσκονται στο ίδρυμα, τα οποία είναι ήδη στιγματισμένα.

Τέλος, μίλησε για το όνειρό της, που επιδιώκει να γίνει πραγματικότητα, να μη ζει κανένα παιδί μέσα σε δομές, και συνάντησε τον μικρό Σπύρο Ντούγια στο δικό του στούντιο με πιο χαλαρή και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Η υφυπουργός απάντησε με χαμόγελο σε όλες τις ερωτήσεις του μικρού πρωταγωνιστή των «Μελισσών».

Προς το τέλος της συνέντευξης πάντως της έκανε την πιο κομβική ερώτηση: «Θα θέλατε να γίνετε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός;» τη ρώτησε ο Σπύρος και ήταν η πρώτη φορά που κόμπιασε.

«Θα ήθελα να υπάρχει στη χώρα μας γυναίκα πρωθυπουργός. Τώρα αν εγώ θα είμαι αυτή, είμαι πολύ πολύ μακριά από το να το σκέφτομαι». Ο Σπύρος εκεί έκανε παρεμβολή «Αν είναι και γυναίκα του Μητσοτάκη;» για να πάρει την απάντηση «καλά είναι πολύ ικανή, οπότε και αυτή θα μπορούσε. Ας έχουμε μια γυναίκα πρωθυπουργό και πιστεύω θα είμαστε ένα πολύ καλό και αποτελεσματικό κράτος, όταν φτάσουμε στο σημείο να έχουμε γυναίκα πρωθυπουργό» είπε και ρώτησε τον Σπύρο αν θα ήθελε να δει τη μαμά του πρωθυπουργό.

Η συνέντευξη της κυρίας Δόμνας Μιχαηλίδου πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου πολύ πριν η χώρα μας χτυπηθεί από τα άσχημα καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Ελπίδας.

NEWSBEAST Source

Related Posts