ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι επίσημο: Αποτελεσματικά τα rapid tests στην Omicron

Έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ (PEI) δείχνει ότι πάνω από το 80% των γρήγορων τεστ αντιγόνων που πωλούνται στη Γερμανία, εντοπίζουν τη μετάλλαξη Όμικρον

Βάσει των υπαρχόντων στοιχείων τα περισσότερα rapid tests στη γερμανική αγορά είναι σε θέση να εντοπίσουν και την νέα μετάλλαξη Όμικρον.

Aυτό σημειώνεται στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Πάουλ Έρλιχ (PEI), αρμοδίου για την αδειοδότηση εμβολίων και φαρμάκων στη Γερμανία.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου το ινστιτούτο εξέτασε στα εργαστήριά του συνολικά 245 διαφορετικά αυτοδιαγνωστικά τεστ και διαπίστωσε ότι τα 199 κατάφεραν να εντοπίσουν την Όμικρον.

Σύμφωνα με το PEI η πλειονότητα των τεστ αντιγόνων στη γερμανική αγορά εντοπίζουν μια πρωτεΐνη, η οποία επηρεάζεται σπάνια από τις μεταλλάξεις της Όμικρον.

Το ινστιτούτο καθιστά ωστόσο σαφές ότι απαιτείται έρευνα σε βάθος για να απαντηθεί με βεβαιότητα αν όντως τα γρήγορα τεστ δεν είναι και τόσο αξιόπιστα στον εντοπισμό της Όμικρον όπως δείχνει πρόσφατη, σε εξέλιξη έρευνα του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων FDA.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στην DW

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts