ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Καμία συμφωνία για το εμπάργκo στο ρωσικό πετρέλαιό – Συνεχίζει το μπλόκο η Ουγγαρία

Η σημερινή συνάντηση των «27» της ΕΕ έληξε χωρίς συμφωνία

Η Ουγγαρία συνέχισε να μπλοκάρει μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα απαγόρευε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, καθυστερώντας ολόκληρο το πακέτο κυρώσεων του μπλοκ που έχει ως στόχο τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες τα οποία επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Μια συνάντηση των 27 πρεσβευτών της ΕΕ έληξε σήμερα χωρίς συμφωνία, ενώ οι συνομιλίες αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, δήλωσαν τα εν λόγω άτομα, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές.

Η πρόταση της ΕΕ αποσκοπεί στην απαγόρευση του αργού μέσα στους επόμενους έξι μήνες και των διυλισμένων καυσίμων έως τις αρχές Ιανουαρίου. Η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Τσεχία ζητούν παρατάσεις για τη συμμόρφωση με τα συγκεκριμένα μέτρα λόγω της μεγάλης εξάρτησής τους από τη ρωσική ενέργεια.

Η ΕΕ επεδίωκε να ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την ημέρα της στρατιωτικής παρέλαση της 9ης Μαΐου, την Ημέρα της Νίκης της Ρωσίας, η οποία τιμά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και την επικράτηση επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: Εκλογές σε 12 μήνες από σήμερα – Εντός του 2023 θα πετύχουμε την επενδυτική βαθμίδα (Vid)

Σαμαράς: Η Τουρκία μπλοκάρει τον μόνο ανταγωνιστή του ρωσικού αερίου στην Ευρώπη, τα κοιτάσματα στις ελληνικές ΑΟΖ

Το disaster story της «Ιόνιος»: Στο σφυρί το μεγάλο «ασημικό» του Μαρούλη

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts