ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Χρηματιστηριακή: Περιθώριο ανόδου 52% για την Τέρνα Ενεργειακή – «Βλέπει» μερίσματα 40 εκατ. ευρώ ετησίως

Στα «συν» πρέπει να συνυπολογιστεί η επέκταση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και οι σταθερές λειτουργικές ροές

Στα επίπεδα των 25 εύρω (από 15,30 προηγουμένως) ανεβάζει την τιμή – στόχο για την Τέρνα Ενεργειακή η Εθνική Χρηματιστηριακή, διατηρώντας τη σύσταση outperform και δίνοντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 52% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα (κλείσιμο 10ης Μαΐου – 16,46 ευρώ).  

Η χρηματιστηριακή εταιρεία, στο νέο report της, έχει συμπεριλάβει τον αναθεωρημένο χρονικό ορίζοντα υλοποίησης των έργων, καθώς και τα καινούργια projects, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν την περίοδο 2022 – 2026.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανάλυση, η τρέχουσα τιμή της Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τις αντίστοιχες εταιρείες της Ευρώπης, Στα «συν» θα πρέπει να συνυπολογιστεί η επέκταση του χαρτοφυλακίου ανανεώσιμης ενέργειας, καθώς και οι σταθερές λειτουργικές ροές. 

«Η εταιρεία είναι ένας παραγωγός “πράσινης ενέργειας”. Έτσι, βλέπουμε να διατηρεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα, χάρη στην αυξανόμενη διείσδυση της ανανεώσιμης ενέργειας στο δίκτυο. Η Τέρνα αναμένεται δε, να ωφεληθεί από τις ευρωπαϊκές δράσεις για την επιτάχυνση της ανεξαρτησίας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα» εξηγεί η Εθνική Χρηματιστηριακή. 

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, προβλέπει EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) στα 166 εκατ. ευρώ για το 2022, 195 εκατ. ευρώ για το 2023 και 251 εκατ. ευρώ για το 2024. Η καθαρή κερδοφορία αναμένεται να φτάσει τα 120 εκατ. ευρώ το 2024 από 69 εκατ. ευρώ το 2021.  

Τέλος, η χρηματιστηριακή εταιρεία «βλέπει» μερίσματα 40 εκατ. ευρώ ετησίως σε επαναλαμβανόμενη βάση (2% μερισματική απόδοση). 

Διαβάστε επίσης:

Morgan Stanley: Επιφυλακτική για την πορεία των μετοχών – Πόσο πιθανή είναι η ύφεση στην Ευρώπη

«Κατρακύλα» για το ευρώ – Σε χαμηλό 20 ετών το κοινό νόμισμα (γραφήματα)

Σε χαμηλό 7μήνου η τιμή του χαλκού – Sell off και στα υπόλοιπα μέταλλα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts