ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκπαιδευτές Ενηλίκων: Έως €3.780 μισθός με το νέο Voucher Οκτωβρίου (pic)

Η χρονιά στην κατάρτιση ξεκινάει δυναμικά και φέτος καθώς ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα κατάρτισης 30.000 ανέργων.

Έρχεται επίσης τσουνάμι προγραμμάτων από ΔΥΠΑ, Περιφέρειες, Υπουργεία, Ενωσης τα οποία όλα στηρίζονται κατά πλειοψηφία από το Tαμείο Aνάκαμψης.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» των 30.000 ανέργων ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου.

Απολαβές έως 3780 ευρώ μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες για τους εκπαιδευτές ενηλικων

Οι αμοιβές των εκπαιδευτών ενηλίκων ορίζονται από σχετικό ΦΕΚ του 2013. Μπορούν οι εκπαιδευτές να πληρωθούν έως και 27 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως για 140 κατάρτιση (μισή δια ζώσης – μισή εξ αποστάσεως) ο εκπαιδευτής ενηλίκων μπορεί να λάβει 3.780 ευρώ. Αυτή μπορεί να είναι η αμοιβή του για ένα τμήμα καταρτιζόμενων.

Το παραπάνω πρόγραμμα μαζί με άλλα που έρχονται άμεσα (Π.Χ. η κατάρτιση των 100.000 νέων που ανακοίνωση Μητσοτάκης – Πιερρακάκης) γιγαντώνουν την ανάγκη για χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων.

Σύμφωνα και με πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του ΕΟΠΠΕΠ οι εξετάσεις Πιστοποίησης προσανατολίζονται για να γίνουν στις αρχές του 2024.

Οι εκπαιδευτές μπορούν να εργάζονται με καθεστώς κανονικής μισθοδοσίας ή με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή με σύμβαση έργου.

Τα πιο συνηθισμένα είναι τα δελτία παροχής υπηρεσιών ή οι συμβάσεις έργου.

Ως εκπαιδευτές ενηλίκων σε προγράμματα μπορούν να εργαστούν και οι εκπαιδευτικοί του δημόσιου τομέα αρκεί να πάρουν άδεια από το ΠΥΣΔΕ ή το ΠΥΣΠΕ στο οποίο ανήκουν!

Οι μισθοί ορίζονται από την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ που θα βρείτε παρακάτω.

Διαβάστε ακόμη 

Αυξήσεις στο Δημόσιο ένας ή και δύο μισθοί τον χρόνο για όλους

Το μάδημα της (κυβερνητικής) μαργαρίτας, τα γκάλοπ για Syriza-Miami, ΠΑΣΟΚ και ο Τσίπρας, το φλερτ του Euronext με το Χ.Α, τα αεροδρόμια και οι τραπεζικοί κίνδυνοι

Πλειστηριασμοί: Για ποιους επώνυμους «κληρώνει» αυτή την εβδομάδα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts