ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Εκτοξεύτηκαν” οι κρατήσεις στη Βρετανία στα τέλη καλοκαιριού για φθινοπωρινές διακοπές | Η Ρόδος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος | Δέλεαρ οι προσφορές σε κάποιους προορισμούς

Κατακόρυφα αυξημένες εμφανίζονται οι κρατήσεις στο Ην. Βασίλειο, στα τέλη του καλοκαιριού, για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν το Φθινόπωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ιστοσελίδας σύγκρισης ταξιδιωτικών τιμών TravelSupermarket.

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία της ιστοσελίδας, μόνο οι κρατήσεις για τις σχολικές διακοπές του Οκτωβρίου καταγράφουν αύξηση μεγαλύτερη από ένα πέμπτο (21%), για ταξίδια που θα αναχωρήσουν το πρώτο Σαββατοκύριακο των φθινοπωρινών, σχολικών διακοπών του Οκτωβρίου (21-23 Οκτωβρίου), με ορισμένους προορισμούς να ευνοούνται λόγω της μείωσης των τιμών, ανάμεσά τους και η Ρόδος, όπου οι τιμές τον Οκτώβριο είναι μειωμένες κατά 8%, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η εταιρία σημείωσε αύξηση 47% στις αναζητήσεις και κρατήσεις για διακοπές σε ηλιόλουστους προορισμούς, που πραγματοποιήθηκαν το διάστημα μεταξύ 6 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, για αναχωρήσεις τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Οι προορισμοί με τις περισσότερες κρατήσεις για την περίοδο αυτή είναι η Τενερίφη, η Κύπρος, το Νταλαμάν, η Κόστα ντε Σολ, το Λανζαρότε, η Ρόδος, η Μαγιόρκα, η Φουερτεβεντούρα, η Κόστα Μπλάνκα και το Αλγκάρβε.

Ο επικεφαλής του τμήματος διακοπών και προσφορών του TravelSupermaket, Chris Webber, δήλωσε: “Είναι πιθανό η έξαρση των κρατήσεων για το εξάμηνο του Οκτωβρίου να είναι αποτέλεσμα των φθηνότερων τιμών αυτή την εποχή του έτους και του κακού καλοκαιριού στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, που αύξησε τη ζήτηση για ηλιόλουστους προορισμούς το φθινόπωρο”.

Όπως είπε, ενώ υπήρξαν αυξήσεις τιμών σύμφωνα με τον πληθωρισμό για πολλούς προορισμούς, παράλληλα καταγράφηκε πτώση των τιμών για ταξίδια το πρώτο Σαββατοκύριακο των σχολικών διακοπών Οκτωβρίου του 2023, έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022, σε προορισμούς όπως το Ντουμπάι, όπου οι τιμές κατά μέσο όρο έχουν υποχωρήσει πάνω από το ένα τρίτο, η Χουργκάντα, όπου οι τιμές είναι 11% κάτω από τον περσινό μέσο όρο, η Ρόδος, η οποία έχει εμφανίζει πτώση 8%, το Νταλαμάν και τα Κανάρια Νησιά, όπου κατά μέσο όρο οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 6% και 5%, αντίστοιχα.

 

The post “Εκτοξεύτηκαν” οι κρατήσεις στη Βρετανία στα τέλη καλοκαιριού για φθινοπωρινές διακοπές | Η Ρόδος στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος | Δέλεαρ οι προσφορές σε κάποιους προορισμούς appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts