ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Εκτός ΕΟΕ ο ΣΕΓΑΣ, πηγαίνει σε έκτακτη γενική συνέλευση σύμφωνα με το νομικό του σύμβουλο!

Αύριο διεξάγονται οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με μικρό έως καθόλου ενδιαφέρον καθώς το αποτέλεσμα είναι ήδη γνωστό, όμως υπάρχει είδηση και μάλιστα σοβαρή καθώς ο ΣΕΓΑΣ μένει εκτός ΕΟΕ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Σύμφωνα με το διαδικαστικό των εκλογών, αύριο ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας ολομέλειας και αναλαμβάνει αυτή που προέκυψε από τις εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες που έγιναν πριν από μερικούς μήνες. Κάποιοι παραμένουν εκπρόσωποι των ομοσπονδιών τους και κάποιοι άλλοι θα είναι οι νεοφερμένοι ως νεοεκλεγμένοι.
Υπάρχει και η περίπτωση της Ξένιας Αργειτάκη, μέχρι αύριο εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ. Μέχρι αύριο γιατί από τη στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές δεν έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τον ΣΕΓΑΣ και έτσι ουσιαστικά ο στίβος μένει εκτός ΕΟΕ. Πως προκύπτει αυτό;

Η νομική γνωμοδότηση του Πολυχρόνη

Από τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του ΣΕΓΑΣ, Σεραφείμ Πολυχρόνη. Το 2017 ο τότε νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ που παραμένει μέχρι σήμερα σε αυτή τη θέση, είχε γνωμοδοτήσει πως η Αργειτάκη δεν μπορεί ως αναπληρωματική να αντικαταστήσει τον θανόντα Γιάννη Σταματόπουλου στην ΕΟΕ που είχε εκλεγεί ως τακτικός εκπρόσωπος. «Ο/η τακτικός εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ολυμπιακή θα πρέπει να προκύπτει από τη γενική συνέλευση και μόνο», είχε τονίσει τότε, ο νυν νομικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.
Με προσωπική επιστολή του τότε γενικού γραμματέα Βασίλη Σεβαστή προς τα σωματεία, υπήρξε ενημέρωση ότι στις 17 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση στο κτήριο της ΕΟΕ για να προκύψει ο/η τακτικός εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ σε ψηφοφορία δια… βοής. Τότε η απόφαση αυτή είχε χαρακτηριστεί ως… παράδοξη καθώς στο ενημερωτικό αναφέρονταν πως μυστική ψηφοφορία θα γίνει μόνο για τον αναπληρωματικό εκπρόσωπο!
Αυτή η απόφαση τότε είχε προκαλέσει πολλά ερωτηματικά καθώς η ψηφοφορία διά βοής για το συγκεκριμένο θέμα δεν αναφέρεται πουθενά στο καταστατικό της ομοσπονδίας.
Τελικά υπήρξε μόνο μία υποψήφια για τη θέση της εκπροσώπου στην ΕΟΕ (Αργειτάκη) και μια για αναπληρωματικό (Χαχάμης).

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

Προχωράμε τέσσερα χρόνια και κάτι και φτάνουμε στο σήμερα. Βάσει λοιπόν του δεδικασμένου και της απόφασης του ΣΕΓΑΣ του 2017, η νυν διοίκηση πρέπει να προχωρήσει σε προκήρυξη έκτακτης γενικής συνέλευσης για να ψηφιστεί ο/η τακτικός εκπρόσωπος του στίβου στην ΕΟΕ καθώς η Αργειτάκη (στη θέση του θανόντα Βασίλη Σεβαστή), σύμφωνα και με τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ομοσπονδίας «δεν είναι εκλεγμένη από τη γενική συνέλευση» καθότι αναπληρωματική.
Προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που δεν ορίστηκε σε καμία θέση από τον Σπύρο Καπράλο και ενώ η ίδια θεωρείται μέλος του στενού κύκλου του προέδρου (ήταν και στο Τόκιο με All Access διαπίστευση).
Αναμένονται εξελίξεις επί του θέματος καθώς υπάρχει το προηγούμενο και η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα πρέπει να προκηρύξει έκτακτη γενική συνέλευση. Εκτός και αν η ίδια επιλέξει να αφήσει τον στίβο εκτός Ολυμπιακής επιτροπής μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο που είναι η τακτική γενική συνέλευση…

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts