ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελβετία: Θα χαμηλώσουν τους θερμοστάτες στα δημόσια κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα

Οι Ελβετοί γραφειοκράτες θα πρέπει αυτό τον χειμώνα να ντύνονται ζεστά μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μην θερμαίνονται τα δημόσια κτίρια πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα μέτρα, τα οποία συμφώνησε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο, αφορούν τα ομοσπονδιακά κτίρια γραφείων, πανεπιστήμια και οικήματα του στρατού.

Ο στόχος είναι η εξοικονόμηση 6-10% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για την θέρμανση των ομοσπονδιακών κτιρίων.

Ανάμεσα στα άλλα μέτρα είναι το κλείσιμο του ζεστού νερού, όπου είναι αυτό εφικτό, το χαμήλωμα των θερμοστατών στη διάρκεια της νύχτας και τα σαββατοκύριακα και το κλείσιμο του μη απαραίτητου φωτισμού και συσκευών.

Οι διοικητικές λειτουργίες την περίοδο ανάμεσα στα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος πρόκειται να μειωθούν με στόχο να παραμείνουν λιγότερα κτίρια ανοιχτά.

Τον περασμένο μήνα η κυβέρνηση εγκαινίασε μια εθελοντική εκστρατεία καλώντας τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να κάνουν οικονομία στην ενέργεια, καθώς οι ελλείψεις σε φυσικό αέριο, που αναμένονται αυτό τον χειμώνα, πιθανόν να οδηγήσουν στην διανομή ενέργειας με δελτίο, με βάση το χειρότερο δυνατό σενάριο.

Σε όλη την Ευρώπη οι χώρες αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και γεμίζουν τις αποθήκες αερίου προετοιμαζόμενες για μια πιθανή καθολική διακοπή.

Διαβάστε ακόμα:

Ρεύμα: Μοντέλο ενεργειακού Τειρεσία οργανώνουν οι προμηθευτές ενέργειας

Η Λίτσα η… Ζωίτσα, ο Παπαλέκας και ο Καρποδίνης, ο Τούρκος επενδυτής και η Fraport

Η βρετανική Hive Energy ο μεγάλος επενδυτής μονάδας πράσινου υδρογόνου στη Φθιώτιδα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts