ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάκτωρ: Καταψηφίστηκε από το 88,37% η πρόταση Καλλιτσάντση για αύξηση κεφαλαίου

Υπέρ ψήφισε μόλις το 11,05% των μετόχων – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Απορρίφθηκε από το 88,37%, το θέμα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ υπέρ ψήφισε μόλις το 11,05% των μετόχων.

Κατά τη συζήτηση του θέματος στην ΓΣ ο κ. Γιάννης Σωτηρόπουλος, καθηγητής στη νομική σχολή και εκπρόσωπος της Reggeborgh Invest, ζήτησε από τους μετόχους να απορριφθεί η πρόταση του Δ.Σ. γιατί δεν αποτελεί τεκμηριωμένη πρόταση και δεν αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής επάρκειας του ομίλου.

Το σημερινό Δ.Σ. όπως επισήμανε σπαράσσεται με κατηγορίες κατά μελών. «Δημιουργούνται σοβαρότατες αμφιβολίες σε σχέση με την ορθότητα, τη σοβαρότητα και τη σκοπιμότητα της πρότασης για αύξηση κεφαλαίου. Εφόσον εκλεγεί νέο Δ.Σ. θα φέρει άμεσα μια πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση για την χρηματοοικονομική ενίσχυση του ομίλου».

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπήρξαν δικαστικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που δικαιώνουν πλήρως την εταιρεία, σχετικά με τις αιτιάσεις της πλευράς Καλλιτσάντση πως ο Ολλανδικός όμιλος παραβιάζει τις αρχές του ανταγωνισμού και πως ορισμένα από τα πρόσωπα που προτείνονται βρίσκονται σε κατάσταση σύγκρουσης συμφερόντων. Όπως ανέφερε, το τελευταίο διάστημα έχει γίνει καταγγελία από μικρομέτοχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, στην οποία περιλαμβάνονται οι ίδιες αιτιάσεις του σημερινού Δ.Σ. Ζητήθηκε από την Γ.Δ. Ανταγωνισμού να λάβει ασφαλιστικά μέτρα κάτι που δεν έγινε δεκτό καθώς κρίθηκε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Περισσότερα σε λίγο…

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts