ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εμβολιασμοί: Αισιοδοξία για κάλυψη του 20% του πληθυσμού μέχρι τον Απρίλιο

Από την αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και χθες έχουν διενεργηθεί 730.410 εμβολιασμοί

Αισιοδοξία επικρατεί για τον ρυθμό οικοδόμησης του τείχους ανοσίας καθώς εκτιμάται ότι στο τέλος Απριλίου το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού θα φτάσει στο 20%. Η θωράκιση του πληθυσμού θα λειτουργήσει ως ένα σημαντικό ανάχωμα έναντι του κορωνοϊού που μεταλλάσσεται και προελαύνει. Μάλιστα, χθες κατά την καθιερωμένη ενημέρωση η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου αλλά και ο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και υπεύθυνος για τον εμβολιασμό, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι μέχρι το τέλος Απριλίου, και με βάση τον προγραμματισμό των παραλαβών εμβολίων, θα έχει επιτευχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του 20% του πληθυσμού, ειδικά των ομάδων εκείνων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη σε σχέση με τον κορωνοϊό.

Από την αρχή της εμβολιαστικής εκστρατείας «Ελευθερία» τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και χθες έχουν διενεργηθεί 730.410 εμβολιασμοί. Στο σύνολο αυτών έχουν καταγραφεί μόλις 5 περιστατικά σοβαρής ανεπιθύμητης ενέργειας.

Ειδικότερα, όπως απάντησε χθες στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας ενημέρωσης σε σχετική ερώτηση του protothema.gr η κυρία Θεοδωρίδου, «πρόκειται για 5 περιστατικά που αφορούν σε αναφυλακτική αντίδραση που έχει αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Υπάρχει και μία περίπτωση, η οποία ακόμη δεν έχει λάβει την τελική τεκμηρίωση για τη συσχέτισή της, της κλινικής εικόνας της, με τον εμβολιασμό. Είμαστε σύμφωνοι με τα παγκόσμια επιστημονικά δεδομένα, αλλά και ευτυχείς που δεν έχουμε σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες» κατέληξε η κυρία Θεοδωρίδου.

Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο της ενημέρωσης ο κ. Θεμιστοκλέους, η Ελλάδα βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης και στην τέταρτη θέση στον ημερήσιο αριθμό εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες, σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Yodiwo: Η άγνωστη συμφωνία με την Samsung, η επένδυση του Brookstreet και το «βαρύ» πελατολόγιο

Παγκόσμιοι κλυδωνισμοί στη βιομηχανία πετρελαίου

Lockdown: Σενάρια για άνοιγμα της αγοράς με νέο 5ψήφιο στα SMS

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts