ΥΓΕΙΑ

Εμβόλιο AstraZeneca: Νέες συμβουλές για τις θρομβώσεις – Δείτε τι ανακοίνωσε ο ΕΟΦ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος

εμβόλιο AstraZeneca

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταφέρει τις νέες, επικαιροποιημένες οδηγίες και συμβουλές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) σχετικά με τις θρομβώσεις και τον χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων μετά από το εμβόλιο Vaxzveria.

Ο EMA δίνει επιπλέον συμβουλές σχετικά με την θρόμβωση ή τον χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων που εμφανίζονται μετά από το εμβόλιο AstraZeneca.

Το Vaxzevria (γνωστό προηγουμένως ως COVID-19 Vaccine AstraZeneca) είναι ένα εμβόλιο για την πρόληψη από τη νόσο του κορωνοϊού του 2019 (COVID-19) σε ανθρώπους ηλικίας 18 ετών και άνω. Η COVID-19 προκαλείται από τον ιό SARSCoV-2.

Το Vaxzevria αποτελείται από ένα άλλο ιό (της οικογένειας των αδενοϊών) ο οποίος έχει τροποποιηθεί, ώστε να περιέχει το γονίδιο για την παραγωγή της πρωτεΐνης S του SARS-CoV-2. Το εμβόλιο δεν περιέχει τον ιό SARS-CoV-2 και δεν μπορεί να προκαλέσει COVID-19.

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι συνήθως ήπιες ή μέτριες και υποχωρούν εντός ολίγων ημερών μετά τον εμβολιασμό.

Εμβόλιο AstraZeneca: Η ανακοίνωση των ΕΟΦ/ΕΜΑ για θρόμβωση και τον χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εμβόλιο AstraZeneca: Πόσες δόσεις έχουμε, πόσες περιμένουμε και σε ποιους θα διατεθούν

Εμβόλιο AstraZeneca: Τι λένε οι έλληνες γιατροί για τα απανωτά περιστατικά θρομβώσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ