ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενισχύεται περαιτέρω η παράταξη Καμπουράκη | “Συνωστισμός” ενδιαφερομένων

Από: Δημήτρης Γκαρτζώνης
«Φυλλοροεί» η παράταξη του Φώτη Χατζηδιάκου, όσο προσπαθεί να αναδείξει τον «εκλεκτό» της που ως επικεφαλής, θα κληθεί να την οδηγήσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η ανεξαρτητοποίηση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Σταυρή από τους κόλπους της και η απόφασή του να ενταχθεί στο δυναμικό της δημοτικής αρχής, προκάλεσε έντονους τριγμούς στα ήδη αποδυναμωμένα θεμέλια της «Ρόδος Δύναμη Πολιτών».

Η έντονη δυσαρέσκεια για την …απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη, αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη στην οποία χαρακτηρίζεται ως πολιτικά και ηθικά «καταδικαστέα» η «αποστασία» του Μ. Σταυρή. Και ο πανικός εντείνεται, καθώς αναμένεται να μετρήσει και άλλες απώλειες και να χάσει ακόμη περισσότερα αποθέματα δύναμης από αυτά που της έχουν απομείνει η παράταξη «Ρόδος Δύναμη Πολιτών».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν νεότερες εξελίξεις. Αναμένεται συγκεκριμένα νέα μέλη της παράταξης Χατζηδιάκου να ενταχθούν στην παράταξη του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, η οποία ενισχύει τη δυναμική της με προσθήκες αξιόμαχων στελεχών που προέρχονται από όλους τους προοδευτικούς πολιτικούς χώρους.

Όπως όλα δείχνουν έχει ήδη ξεκινήσει ο προεκλογικός πυρετός και είναι βέβαιο ότι η «θερμοκρασία» ολοένα θα ανεβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, οι στρατηγικές κινήσεις της πλειοψηφούσας παράταξης του δημοτικού συμβουλίου ενισχύουν το προβάδισμά της. Τα ονόματα που πρόκειται σύντομα να ανακοινωθούν θα προκαλέσουν ιδιαίτερη αίσθηση. Πρόκειται γενικότερα για ανθρώπους οι οποίοι έχουν θητεύσει με επιτυχία και με αποτελεσματική παρουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε προηγούμενες δημοτικές αρχές.

«Αποτελούμε μία δημοκρατική παράταξη η οποία στελεχώνεται από ανθρώπους οι οποίοι προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους και έχουν καταθέσει τις κομματικές τους ταυτότητες. Θεωρώ ότι όλοι συμμετέχουν σε μία κοινή προσπάθεια για να υπηρετήσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και να βοηθήσουν τον τόπο τους», ανέφερε ο αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος παιδείας, προσχολικής αγωγής και μετανάστευσης, Στράτος Καρίκης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «δ».
Προφανώς, η «μεταγραφή» του Μιχάλη Σταυρή και όσες αναμένεται να ακολουθήσουν, θα επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Φώτη Χατζηδιάκο, που θα δοκιμάσει αυτή τη φορά την τύχη του στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οι Μανώλης Σαββής και Σάββας Διακοσταματίου αναμένεται να διεκδικήσουν το …χρίσμα. Εκτός κούρσας είναι ο Βαγγέλης Μανδρακός το όνομα του οποίου είχε ακουστεί αρχικά.
Δεν λείπουν βέβαια και οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι η όλη διαδικασία …διαδοχής στερείται σοβαρότητας και βλέποντας στο πρόσωπο του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη, αυτόν που μπορεί να οδηγήσει τον τόπο μπροστά, εκφράζουν ρητά την επιθυμία να ενταχθούν στην παράταξή του.

The post Ενισχύεται περαιτέρω η παράταξη Καμπουράκη | “Συνωστισμός” ενδιαφερομένων appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr